Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Agenda d'activitats

NOV
17
NOV
25

SETMANA EUROPEA DE LA PREVENCIÓ DE RESIDUS

Durant la Setmana es realitzaran activitats en 30 comarques de tot el país, on es podrà intercanviar roba, llibres o joguines, aprendre a reparar petits electrodomèstics, cuinar amb restes de menjar, conèixer bones practiques per generar menys residus, entre moltes altres. El missatge de la Setmana és que el millor residu és el que no es produeix.

D'aquestes 554 activitats a Catalunya s'organitzen 87 accions comunes, en les quals es mesurarà la reducció de residus en 4 àrees temàtiques: de prevenció de residus de paper, del malbaratament alimentari, d'excés d'envasos i de promoció de la reparació i la reutilització. L'objectiu és avaluar i difondre l'impacte de la prevenció de residus de les activitats dutes a terme durant la Setmana. De les accions comunes destaca per sobre de tot el malbaratament alimentari, amb 45 actes.

Totes les activitats van adreçades a: * Donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria.
* Fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d'Europa.
* Fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus.
* Fer canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció).A més en el marc d'aquesta setmana tindrà lloc la X Jornada de Prevenció de Residus Municipals, organitzada per l'Agència de Residus de Catalunya,i que es celebrarà els dies 21 i 22 de novembre de 2012 a la Torre Agbar de Barcelona. Durant la jornada, el director de l'ARC, Josep Maria Tost, farà un balanç de 10 anys de prevenció, també es faran diverses taules rodones relacionades amb la reutilització, la prevenció de residus dins les empreses i el malbaratament alimentari. També es presentarà la calculadora de prevenció, adreçada als ens locals i s'explicarà l'experiència de Flandes, pionera a Europa en temes de prevenció de residus, entre altres (vegeu el programa al document adjunt).

Comparteix aquesta activitat

Twitter Facebook