Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Entitats

Torres & Earth

Torres & Earth és el programa ambiental que el celler Família Torres implementa des del 2008 per adaptar-se al canvi climàtic i contribuir a reduir les emissions de CO2, un dels gasos causants de l'escalfament global.

El canvi climàtic és el repte més gran a què s'enfronta la viticultura i el sector del vi en general. L'augment de temperatures fa que les veremes s'avancin i això podria influir en la qualitat dels vins, ja que es podria produir un desequilibri entre la maduració alcohòlica (sucres) i la maduració fenòlica (pells, llavors, polifenols). A més, s'accentuen els episodis meteorològics adversos, com les sequeres, gelades, tempestes i pedregades, i això posa en risc els cultius.

Torres earth paissatge

A Família Torres, a més d'adaptar-nos a la nova realitat climàtica amb tècniques vitícoles que permeten endarrerir la maduració, vinyes a més alçada, varietats de raïm més resistents (com les ancestrals que estem recuperant), ens esforcem per reduir la nostra petjada de carboni. 
El 2020 vam reduir en un 34% les emissions de CO2 per ampolla en tot l'abast, de la vinya fins al consumidor, respecte al 2008. Ara hem fixat com a objectiu reduir-les en un 60% com a mínim el 2030 i aconseguir ser neutre en emissions abans del 2040.

Les accions per reduir les emissions se centren en l'ús d'energies renovables, mesures d'eficiència energètica, mobilitat sostenible, reducció del pes de les ampolles, etc. També treballem per captar el CO2 de l'atmosfera mitjançant la plantació d'arbres
, la viticultura regenerativa i les tecnologies de captura i reutilització del carboni (CCR – Carbon Capture Reuse) i impulsem iniciatives conjuntes com la International Wineries for Climate Action encaminades a descarbonitzar el sector del vi a nivell global.

Torres earth paissatge

Dades de contacte

Carrer M.Torres 6
Vilafranca del Penedès • 08720
Email: [email protected]
Persona de contacte: Isabel Vea
Lloc web: https://www.torres.es/ca/torres-and-earth-inici