Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Qui som

MónSOStenible és un Portal de Medi Ambient impulsat per la periodista Míriam Viaplana, que coordina els continguts, i el programador informàtic Oriol Ferràndez que n'ha fet el desenvolupament on-line i porta la part de programació. Apadrinat pel Consell per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya, el CADS, mónSOStenible es va presentar públicament el 3 de juny del 2010 al Col·legi de Periodistes de Catalunya, amb la participació dels consellers del CADS Martí Boada i Josep Enric Llebot.

Definició:


Món:
 Planeta o cos celeste especialment considerat hàbitat.
Sostenible: Avenç compatible amb l'equilibri ecològic, social i econòmic.
SOS: Acronim de SAVE OUR SOULS. Senyal de socors internacional.
MónSOStenible: Representa el crit de socor del planeta cap a l'espècie humana i una clara aposta per la única via de solució que creiem possible: la sostenibilitat.

Els objectius i les iniciactives

mónSOStenible és va crear per a  les següents finalitats:
  • Difondre els principis d'un sistema de progrés sostenible i respectuós amb el medi ambient.
  • Oferir i acostar a la població informació, eines, serveis i productes sostenibles.
  • Crear, fer o promoure qualsevol activitat que pugui ajudar a construir un futur més sostenible.
Per aconseguir les seves finalitats l'associació pretén realitzar varies activitats, de la qual una de les principals es la creació d'aquest portal web per a difondre la sostenibilitat a través de l'actualitat diària.

 

Som un col·lectiu format per professionals del periodisme, de la programació informàtica i de les Arts Gràfiques que creiem que el món ha de ser sostenible o no serà.

Apadrinat pels consellers del CADS, Martí Boada i Josep Enric Llebot, el Portal MónSOStenible es va presentar al Col·legi de Periodistes de Catalunya el 3 de juny del 2010 en el marc del Dia Mundial del Medi Ambient.

Una mica d'història

Tot i que el Portal MónSOStenible va néixer a finals del 2009 amb l’impuls del CADS (Consell pel Desenvolupament Sostenible de Catalunya), la presentació oficial es va fer en el marc del Dia del Medi Ambient,el 3 de juny del 2010,a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes de Catalunya. http://monsostenible.net/catala/noticies/presentacio-de-monsostenible-/ Posteriorment, es va fer una segona presentació al Santuari Ecològic de Gallifa (al Vallès Occidental).

Des del principi, el Portal mónSOStenible ha volgut ser una porta més d’entrada, a través d’Internet, per a les entitats, organismes i institucions que treballen en l’àmbit del medi ambient a Catalunya, però també a l’Estat Espanyol i des de la Unió Europea. Per això a la banda dreta de la portada tenir més de 50 banners d’entitats des d’on s’accedeix al web d’aquestes.