Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Agenda

MAI
03
MAI
30

EXPOSICIÓ SOBRE EL SANEJAMENT A CATALUNYA -Fins el 30 de maig -Recinte firal- MANRESA

Aquesta mostra, que és itinerant, ja s'ha pogut veure durant tres mesos al Palau Robert de Barcelona, i durant 30 dies a la seu de la Generalitat de Girona, amb milers de visitants

El Pla de Gestió vigent preveu en els propers 5 anys invertir més de 37 milions d'euros en 22 actuacions de sanejament a la Catalunya central


Aquesta mostra, que està sent itinerant per tot Catalunya i que ja s'ha pogut visitar a Barcelona i Girona amb milers de visitants, es podrà veure al recinte firal de Manresa entre el 3 i el 30 de maig.

L'exposició sobre el sanejament a Catalunya (imatge superior), que compta amb la col·laboració i suport d'Acciona Agua, fa un repàs a l'evolució dels sistemes de sanejament actius al país i com el seu funcionament ha permès sanejar les aigües residuals de la població i al mateix temps millorar l'estat dels ecosistemes aqüàtics. Actualment, Catalunya disposa de 511 depuradores, que sanegen les aigües residuals de més del 97% de la població catalana.

Millores i noves actuacions
Les comarques de la Catalunya central (Anoia, Bages, Berguedà, Moianès, Osona i Solsonès) tenen actualment un percentatge de població sanejada que oscil·la entre el 83 i el 95%. Tot i aquests registres, en el Pla de Gestió vigent (període 2017-21) es contempla una inversió superior als 37 milions d'euros en 22 actuacions de sanejament a les sis comarques, entre les que destaquen la nova depuradora de Balsareny, ampliació de la depuradora d'Igualada, millores del sistema de sanejament de Moià, la depuradora de Borredà, el sanejament de Calders, entre d'altres.

Nou model de sanejament
El director de l'Agència Catalana de l'Aigua, Jordi Agustí, ha destacat l'efectivitat de l'actual model de sanejament, però que "aquest ha d'evolucionar i adaptar-se a les necessitats actuals". Aquest nou sistema, segons Agustí, "ha d'esdevenir més proper i gestionat des del pròpi món local, amb l'atribució dels recursos necessaris i alhora amb la col·laboració de la Generalitat".

Comparteix aquesta activitat

Twitter Facebook

Imatges

Informació relacionada