Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Agenda d'activitats

NOV
26

INCIDÈNCIA POLÍTICA A LES ENTITATS AMBIENTALS -Jornada de debat- TORRE JUSSANA - Avd. Vidal i Barraquer, 30- BARCELONA

Des de la Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN) organitzen la jornada de debat "Incidència política a les entitats ambientals", prevista pel proper 26 de novembre a la.Torre Jussana de Barcelona, situada a l'Av. del Cardenal Vidal i Barraquer, 30

Quines estratègies tenim des de les entitats ambientals per dur a terme accions transformadores del nostre entorn?
Quins són els eixos per a una acció d'incidència política efectiva? Quins són els reptes actuals i de futur?
En aquesta jornada es posarà sobre la taula quines són les capacitats de les entitats ambientals per posar sobre la taula la urgència d'articular polítiques públiques per conservar el patrimoni natural i la biodiversitat al nostre país, i com s'ha de configurar una estratègia d'incidència que permeti enfortir el sector per promoure una societat més crítica i amb més implicació activa.

PROGRAMA

09:45 - 10h - Inscripcions
10 - 11h - Com fer incidència política? Estratègies locals i internacionals Irene Escorihuela. Llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració i graduada en Dret amb Màster d’Advocacia. Directora de l’Observatori DESC. Ens explicarà el funcionament de les institucions i els espais de representació política i ens donaran eines útils per a la participació en reunions institucionals i amb altres agents de la societat civil. L’Observatori DESC és un centre de drets humans que concentra els seus esforços en desmuntar la percepció devaluada dels drets socials en relació a d’altres drets considerats fonamentals com els drets civils i polítics i els drets patrimonials. Per fer-ho, l’Observatori combina la incidència política amb la recerca, l’assessorament, l’organització de cursos i jornades.
11 - 11:45 h - De la teoria a la pràctica. Campanyes d’incidència política socio-ambiental en l’àmbit europeu, estatal i català Lydia Chaparro. Biòloga especialitzada en ecologia marina i experta en gestió pesquera. Durant anys ha treballat i ha fet activisme en diverses campanyes d’incidència política en l’àmbit de la pesca sostenible i del medi ambient. La seva ponència transcorrerà sobre algunes de les campanyes en les que ha participat a nivell europeu (Ocean2012), estatal (SOS Corall Vermell) i català (SOS Aiguafreda i SOS Costa Brava), entre d’altres experiències d’interès.
11:45 - 12:15h - Pausa cafè
12:15 - 13h - Moviments socioambientals i política institucional Sergi Saladié. Doctor en Geografia. Investigador i consultor autònom en paisatge, energia i planejament territorial. Professor associat al Departament de Geografia de la URV. Activista en defensa del territori i per un nou model energètic i intent de pagès a temps parcial.
13 - 14 h- Espai de debat: disseny d’una estratègia conjunta d’incidència política des de les entitats ambientals

Comparteix aquesta activitat

Twitter Facebook

Imatges