Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Entitats

Instituto de Investigación IMDEA Energía

El Instituto de Investigación IMDEA Energía ha sido creado por el Gobierno de la Comunidad de Madrid con el fin de promover y realizar actividades de I+D relacionadas con la energía, con un énfasis especial en las energías renovables y en las tecnologías energéticas limpias.

Dades de contacte

Avda. Ramón de la Sagra, 3 - Parque Tecnológico de Móstoles
Móstoles (Madrid) • 28935
Telèfon: 91.737.11.20
Lloc web: http://www.energia.imdea.org/


Informació relacionada

Dimarts, 1 de març del 2011
Manlleu treu a concurs la construcció i explotació de plantes de producció d'energia fotovoltàica a instal·lacions municipals
El concurs públic consisteix en cedir durant 25 anys la coberta de les piscines municipals i del pavelló poliesportiu a una empresa adjudicatària amb l'objectiu d'aprofitar el seu potencial com a superfícies generadores d'energia solar fotovoltàica. L'energia solar generada compensarà les emissions de tones de CO2 a l'atmosfera i a més, l'Ajuntament no s'haurà d'endeutar per afrontar les inversions i a canvi percebrà uns ingressos corresponents a la cessió. Segons ha afirmat l'alcalde de Manlleu, Pere Prat, «l'empresa adjudicatària serà la responsable de construir, explotar i mantenir les instal·lacions solars fotovoltàiques i també les cobertes d'ambdós edificis». Prat ha dit que les instal·lacions podrien estar construïdes en un any i ha manifestat la seva satisfacció per ser un dels primers ajuntaments de la província de Barcelona en dur a terme aquest acord.
Dimarts, 1 de març del 2011
SIEU, School for Intelligent Energy Use: Fomentant el bon ús de l'energia des dels centres educatius
SIEU és un projecte europeu dins del marc del programa Intelligent Energy Europe, i compta amb la col·laboració d'11 representants de 9 Estats Membres de la Unió Europea. Ecoserveis és el representant de Catalunya a SIEU.
Dijous, 24 de febrer del 2011
El passat mes de desembre del 2010 es va constituir "Som Energia", la primera cooperativa d'energies renovables de Catalunya, que té per objectiu oferir energia verda a particulars, amb un cost similar al preu estipulat per kw/h de la tarifa actual, i desenvolupar projectes per a la seva producció. Malgrat que la iniciativa ha sorgit a Girona, i que compta amb una bona part d'associats de les comarques gironines, també vol fer-se extensiva a tot Catalunya i a la resta de l'Estat Espanyol. En aquesta entrevista, el secretari de la cooperativa "Som Energia", Isaac Rodó, explica l'acollida que està tenint la iniciativa i com i per què s'hi pot associar la gent.
Dilluns, 31 de gener del 2011
Investigadors de la UPC desenvolupen cèl·lules fotovoltaiques d'alt rendiment
Les cèl·lules desenvolupades pels investigadors de la UPC han superat la barrera del 15%, rendiment mitjà de les cèl·lules fotovoltaiques més comunes. En concret, han assolit una eficiència de conversió de la llum solar en electricitat del 20,5%, cosa que permet augmentar una tercera part la producció d'energia per cada unitat de superfície. A tall d'exemple, per subministrar l'energia consumida per una família en un any -d'uns 4 kWh al dia de mitjana-, caldrien 4,8 m2 de plaques fotovoltaiques d'alt rendiment, mentre que amb les cèl·lules tradicionals es necessitarien 6,5 m2.
Dimarts, 26 d'octubre del 2010
Adigsa implantarà un sistema informàtic per la gestió del manteniment de les instal·lacions solars tèrmiques
Adigsa participa en aquest projecte juntament amb la Sociedad Municipal de Rehabilitación Urbana de Zaragoza (entitat coordinadora), les Viviendas Municipales de Bilbao, i les ciutats franceses d'Aureilhan i Toulouse. Dins les actuacions que Adigsa ha de dur a terme està la de millorar la gestió i el manteniment de les plaques solars tèrmiques que hi ha instal·lades a gran part dels edificis amb protecció oficial de lloguer de Catalunya. L'actuació s'emmarca dins el Projecte Europeu Rehabitat que té per objectiu millorar la cohesió social i l'ecoeficiència en l'habitatge. Des de 1999 a Barcelona i des del 2006 a tot l'estat espanyol tots els habitatges de nova construcció han de comptar amb una instal·lació de plaques solars tèrmiques per generar aigua calenta. El projecte pilot de seguiment s'està implantant aquests dies a sis edificis d'habitatges amb protecció oficial de lloguer que tenen incorporades plaques solars. S'estan fent tallers d?estalvi energètic entre els veïns per reduir el consum energètic a les llars.
Següent pàgina 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10    Pàgina anterior