Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimarts, 14 d'octubre del 2014

Debat ambiental sobre la Catalunya del futur

Podem tenir una Catalunya elèctricament autosuficient? Quins models de mobilitat volem pel nostre país? Quina gestió de l'aigua podem fer? Quines polítiques territorials volem per Catalunya? Qüestions com aquesta aquestes són el punt de partida de la setmana de debats sobre medi ambient que proposa la plataforma "El país que volem" i que es fa aquests dies a l'espai Àgora, al Parc de la Ciutadella de Barcelona.
Just el dia en que el president Mas anuncia la celebració d'una consulta "diferent" a la inicialment proposada per tal de saber si la ciutadania catalana vol la independència del país o no, a l'Àgora de "El país que volem" comença una nova setmana de debats i dialegs, la tercera, i que versa sobre qëstions mediambientals. Equilibri territorial, mobilitat, sostenibilitat energètica, gestió de l'aigua...són els eixos temàtics als voltant delsquals pivoten les xerrades dels experts en un debat obert a tothom que vulgui opinar.

El primer debat és sobre l'equilibri territorial: medi urbà i medi natural,i hi participa Josep Amat Girbau, catedràtic de tecnologia de computadors de la UPC, Ramon Folch,Dr.en Biologia i socioecòleg, i  Raül  Romeva, economista, doctor en Relacions Internacionals i exeurodiputat per ICV.

El  segon debat planteja com organitzar la mobilitat i els sistemes de transport, i hi participen Pau Noy,enginyer industrial, David Balbàs, arquitecte urbanista, i Marius Navarro, geògraf.

La tercera de les trobades parteix de la pregunta "Podem tenir una Catalunya elèctricament autosuficient?" i hi participen PepPuig,doctor enginyer industrial i director d'Ecoserveis,i Marcel Coderch, enginyer en telecomunicacions, ambdós defensors de les energies renovables.

Finalment, el darrer eix de treball que es planteja a l'Àgora de "El país que volem" és com fer una gestió sostenible de l'aigua, amb Manolo Tomàs, portaveu de la Plataforma per la Defensa de l'Ebre, i Eloi Badia, portaveu de la plataforma "Aigua és  vida".

"El país que volem"  és  una plataforma integrada per entitats, moviments socials i experts en diferents àmbits,  que  pretén impulsar i acompanyar un procés de dialeg obert, transversal i  no partidista per recollir propostes i idees de la ciutadania amb l'objectiu de contribuir a construir col·lectivament un país millor. El web www.elpaisquevolem,cat n'es el seu intrument principal.


Article: MónSOStenible
Font: El país que volem

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook