Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Entitats

Agència de Residus de Catalunya

L'Agència de Residus té una clara vocació de contribuir a la millora de la qualitat de vida de la ciutadania de Catalunya i a la protecció de l'entorn i del patrimoni natural, tot impulsant la gestió sostenible dels residus.

L’Agència de Residus contempla com a principals objectius: la minimització de la quantitat de residus generats i de llur perillositat, el foment de la recollida selectiva, la valorització dels residus, la disposició del rebuig i la recuperació d'espais i sòls degradats o contaminats per descàrregues incontrolades de residus.

Dades de contacte

Lloc web: http://bit.ly/LmERJx


Informació relacionada

Dimecres, 4 de juny del 2014
L'Agència de Residus de Catalunya dóna suport a la formació en gestió de residus per a persones en risc d'exclusió social
L'Agència participarà en un programa de la Fundació Trinijove, en col.laboració amb Ecoembes, gestora del sistema integrat de gestió d'envasos lleugers a l'Estat espanyol, El curs inclou 150 hores de classes teòriques i 80 hores de pràctiques a les instal·lacions de residus.
Dilluns, 3 de març del 2014
Major integració normativa, compliment i responsabilització, principals conclusions del treball sobre residus industrials en l'horitzó 2020
Els agents vinculats a la gestió dels residus especials demanen la interpretació i aplicació harmonitzada de les normatives estatal i comunitària, considerar els residus com a recursos, inclosos en els processos productius, harmonitzar els interessos econòmic i ambiental, i un règim d'inspecció i sanció més rígid amb les males praxis. Aquestes són les principals conclusions d'una jornada de reflexió sobre els residus industrials en l'horitzó 2020, impulsada per l'Associació Catalana d'Instal·lacions de Tractament de Residus Especials (ACITRE) amb el suport de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), i que es va celebrar a finals de 2013. Avui, el director de l'ARC, Josep Maria Tost, acompanyat del president d'ACITRE, Víctor Rebollo, n'han presentat els resultats.
Dilluns, 23 de desembre del 2013
Bones festes amb residu zero
Les festes nadalenques s'associen especialment a comprar i a consumir, actes que comporten impactes ambientals, socials i econòmics, que tenen conseqüències a nivell planetari i en les generacions futures. Des de la Fundació per la Prevenció de Residus i Consum Responsable us convidem a reflexionar-hi cada cop que tinguem la intenció de comprar quelcom (regals, joguines, menjar, begudes, decoració nadalenca...). Des de l'Estratègia Residu Zero proposem fugir de les compres compulsives contribuint al tan necessari canvi de paradigma cap a un model de producció i consum més sostenible.
Dimecres, 27 de novembre del 2013
La I Trobada d'ens locals i gestió de residus reuneix representants del món municipal a Sabadell
Emmarcada en el Congrés REINNOVA, avui es celebra al Museu del Gas de Sabadell la I Trobada d'ens locals i gestió dels residus, amb la participació de representants d'entitats i administracions de tot l'Estat espanyol. Es tracta de la primera trobada d'aquestes característiques que es celebra amb l'objectiu de posar en comú les estratègies i els models de gestió en l'àmbit del residus a nivell local.
Dimecres, 20 de novembre del 2013
REINNOVA debatrà a Sabadell els reptes de la gestió dels residus en el marc d'una economia verda
El Congrés Internacional d'Innovació en la Gestió i el Tractament dels Residus Municipals REINNOVA arriba aquest any a la seva tercera edició com a certamen de referència del sector al sud d'Europa. REINNOVA s?ha consolidat com a punt de trobada i intercanvi per a empreses i administracions, així com també per a universitats i col·legis professionals a l'entorn del sector residus. En aquesta edició 2013, REINNOVA abordarà Els reptes de la gestió dels residus en el marc d'una economia verda, aprofundint amb les previsions de creació d'ocupació, les oportunitats empresarials a països emergents, la valorització de les diferents fraccions i l'aplicació de noves tecnologies derivades de les Smart Cities.
Següent pàgina 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10    Pàgina anterior