Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dilluns, 24 de gener del 2022

La recollida selectiva de residus a l'Hospitalet de Llobregat encara ha de millorar força

Estudiants de l'Institut Santa Eulàlia de l'Hospitalet de Llobregat han participat en una Mapathon de residus analitzant els contenidors d'escombraries del seu barri per tal de comprovar, de primera mà, si es fa una correcta selecció de les deixalles. La conclusió ha estat clara: la recollida selectiva de residus ha de millorar perquè la majoria de contenidors presentaven impureses, i alguns més que altres.

El Mapathon es va dur a terme el matí del passat dilluns 17 de gener. Uns 25 estudiants de l'Institut Santa Eulàlia de l'Hospitalet de Llobregat van participar en l'acció de carrer. Amb un mapa a la mà els alumnes es van dividir en sis grups i cada equip va rastrejar els contenidors d'escombraries del barri de Santa Eulàlia que hi havia en el quadrant del mapa que els havia tocat. Un cop davant del contenidor l'obrien, feien fotografies del que trobaven a dins i a través d'un aplicatiu dissenyat per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), indicaven, mitjançant els colors verd, groc i vermell si la separació de deixalles es feia correctament i els residus es dipositaven en el recipient adequat.

La conclusió que han extret els estudiants és que la separació de residus no es fa bé i a tots els contenidors se'ls ha etiquetat amb el color groc, és a dir que es pot millorar, o vermell que vol dir que la recollida era incorrecte.

Els alumnes han pogut constatar sobre el terreny alguns dels mals endèmics de la recollida de deixalles com ara deixar residus fora dels contenidors; localitzar impureses a la brossa orgànica; o descobrir, en el contenidor gris, residus que no estaven en el recipient adequat com per exemple fulles que podien anar al contenidor marró de recollida de la fracció orgànica o envasos de plàstic que havien d'anar al recipient groc.

Aquesta experiència i la posterior posada en comú amb els companys els ha fet obrir els ulls i tots s'han compromès a tenir més cura a l'hora de fer el reciclatge de residus. 

Escoles for Future!

El Mapathom forma part d'un seguit d'activitats que estan duent a terme conjuntament l'Assemblea de Cooperació per la Pau (ACPP) i la Cooperativa Tapurna en diferents centres educatius de la província de Barcelona, entre ells els instituts Santa Eulàlia de l'Hospitalet de Llobregat, el doctor Puigvert de Barcelona o el doctor Raspall de Cardedeu.

El projecte contempla que les diferents comunitats educatives participants ampliïn els coneixements sobre els efectes adversos del canvi climàtic i prenguin consciència sobre els seus impactes.

Per saber-ne més:

Mapathon de residus: https://mapathon.upc.edu/public/publicar

Article: Josep Ferrer

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook