Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Entitats

Agència de Residus de Catalunya

L'Agència de Residus té una clara vocació de contribuir a la millora de la qualitat de vida de la ciutadania de Catalunya i a la protecció de l'entorn i del patrimoni natural, tot impulsant la gestió sostenible dels residus.

L’Agència de Residus contempla com a principals objectius: la minimització de la quantitat de residus generats i de llur perillositat, el foment de la recollida selectiva, la valorització dels residus, la disposició del rebuig i la recuperació d'espais i sòls degradats o contaminats per descàrregues incontrolades de residus.

Dades de contacte

Lloc web: http://bit.ly/LmERJx


Informació relacionada

Dimecres, 20 de novembre del 2013
REINNOVA debatrà a Sabadell els reptes de la gestió dels residus en el marc d'una economia verda
El Congrés Internacional d'Innovació en la Gestió i el Tractament dels Residus Municipals REINNOVA arriba aquest any a la seva tercera edició com a certamen de referència del sector al sud d'Europa. REINNOVA s?ha consolidat com a punt de trobada i intercanvi per a empreses i administracions, així com també per a universitats i col·legis professionals a l'entorn del sector residus. En aquesta edició 2013, REINNOVA abordarà Els reptes de la gestió dels residus en el marc d'una economia verda, aprofundint amb les previsions de creació d'ocupació, les oportunitats empresarials a països emergents, la valorització de les diferents fraccions i l'aplicació de noves tecnologies derivades de les Smart Cities.
Dimarts, 12 de novembre del 2013
Nova campanya per fomentar la correcta separació dels residus d'aparells elèctrics i electrònics
La campanya pretén donar a conéixer als ciutadans la xarxa de punts de recollida de que disposen i fomentar la seva participació en el procés de reciclatge, ja que els nivells actuals de recollida estan per sota dels 4 quilos per habitant i any, que marca la Directiva Europea. L'any 2012 se'n van recollir unes 20.000 tones, que representen 2,51 kg per habitant i any. La campanya durarà fins el 30 de novembre.
Dilluns, 4 de novembre del 2013
L'Agència Mediambiental Europea presentarà a REINNOVA un anàlisi de la gestió dels residus municipals a 32 països europeus
L'objectiu de l'informe és identificar i exposar quins són els elements clau per tal d'aconseguir una gestió de residus municipals millorada a Europa que permeti als països europeus tractar de forma més eficient els seus recursos. La representant de l'Agència Mediambiental Europea també centrarà part de la seva presentació en donar a conèixer el projecte de prevenció de residus en el qual està treballant actualment l'Agència amb l'objectiu de revisar el marc del programes de prevenció de residus als països EU-28.
Dilluns, 4 de novembre del 2013
La Comissió Europea proposa reduir l'ús de les bosses de plàstic
La Comissió Europea adopta avui una proposta per obligar els Estats membres a reduir l'ús de les bosses de plàstic lleugeres. Els Estats membres podran triar les mesures que considerin més oportunes com ara la imposició de taxes, la fixació d'objectius nacionals o la restricció de la comercialització de les bosses de plàstic. Les bosses de plàstic lleugeres es fan servir només una sola vegada, però triguen centenars d'anys a degradar-se en el medi ambient i sovint ho fan en forma de partícules microscòpiques perjudicials per a la vida marina.
Dijous, 31 d'octubre del 2013
Els reptes de la gestió de residus en el marc d'una economia verda
Aquest és el lema del Congrés Internacional d'Innovació en la Gestió i el Tractament dels Residus Municipals REINNOVA d'aquest any, que es celebrarà els dies 27, 28 i 29 de novembre a Fira Sabadell. Reinnova, que enguany arriba a la seva tercera edició, està organitzat pel Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental i l'Agència de Residus de Catalunya, amb la col·laboració de l''Instituto para la Sostenibilidad de los Recursos i la Fundació Fòrum Ambiental. REINNOVA comptarà aquest any amb la participació de l'Agència Mediambiental Europea, i en concret d'un dels seus membres, Jasmina Bogdanovic. Ella serà l'encarregada de pronunciar la sessió marc del Congrés i presentar l'informe de l'Agència, l'objectiu delqual és identificar i exposar quins són els elements clau per tal d'aconseguir una gestió de residus municipals millorada a Europa que permeti als països europeus tractar de forma més eficient els seus recursos.
Següent pàgina 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10    Pàgina anterior