Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Entitats

La Fàbrica del Sol

La Fàbrica del Sol és un equipament municipal d'educació ambiental que integra una sèrie de serveis dirigits a la ciutadania en matèria d'energies renovables, medi ambient urbà i sostenibilitat.

Situat en l'antic edifici modernista de la Catalana de Gas, el centre s'ha rehabilitat emprant materials de bioconstrucció i criteris d'ecodisseny i es presenta ara com un organisme viu, perfectament integrat a l'entorn.

Dades de contacte

Pg. Salvat Papasseit, 1
Barcelona • 08003
Email: lafabricadelsol@bcn.cat
Telèfon: 932564430
Horari: De dimarts a divendres de 10 a 14 h i de 16 a 20 h. Dissabtes de 10 a 14h i de 16 a 19 h.
Lloc web: http://www.mcrit.com/crbs/


Informació relacionada

Diumenge, 15 de desembre del 2019
La cimera del clima no aconsegueix l'acord ambiciós que es proposava, que queda amb una petició de millora dels compromisos de cara al 2020
Aquest rètol de la COP25 amb la P caiguda a l'entrada del recinte de la cimera suposava una metàfora del que ha acabat passant al tancament de la COP 25, la més llarga de la història. L'acord aprovat finalment només demana un augment de l'ambició dels compromisos de lluita contra el canvi climàtic el 2020, seguint el calendari marcat en el Acord de París, manifesta la "urgent necessitat" que aquests nous compromisos dels països salvin la bretxa existent amb els actuals pel que fa a l'objectiu de l'Acord de París, i reivindica que aquest augment de l'ambició sigui coherent amb el que diu la Ciència i exigeixen els moviments ecologistes i a gent al carrer. Pel que fa a l'article 6 de l'acord de París, un dels esculls d'aquesta cimera i que s'ha tret del document principal per a negociar-ho a part, finalment ha quedat sobre la taula de manera s'ajorna fins la COP26 l'acord en el disseny de mecanismes de mercat que evitin la doble comptabilitat, que serveixin a l'ambició de l'Acord de París i que garanteixin la integritat ambiental. Tot i que el resultat d'aquesta cimera és decebedor respecte a les expectatives que s'havien generat, i que els grups ecologistes com Greenpeace ho trobin inadmisible i inacceptable alguns experts indiquen que val més un no acord que un mal acord, ja que és més fàcil fer el que encara no s'ha fet, que anular el que s'ha fet malament. de sistema.
Diumenge, 15 de desembre del 2019
Un robot que separa el plàstic d'altres deixalles
El sistema, pioner a Catalunya, utilitza intel·ligència artificial i algoritmes de machine learning per seleccionar envasos de plàstic d'entre altres residus i separar-los per poder-los reciclar..Aquest projecte conjunt entre l'empresa catalana PICVISA i Ferrovial Servicios ha rebut un ajut de 300.000 euros en el marc del programa Nuclis de R+D Empresarial per a projectes d'economia circular en l'àmbit dels residus que impulsen ACCIÓ i l'Agència de Residus de Catalunya. Actualment en fase pilot, el braç robòtic està instal·lat en una planta de tractament de residus a l'Anoia.
Dilluns, 9 de desembre del 2019
Els municipis contra el canvi climàtic, presents a la Cimera del Clima de Madrid, la COP 25
En el marc de la Cimera de Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic COP25 que se celebra a Madrid, aquest dilluns, 9 de desembre, el diputat d'Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona, Xesco Gomar, presenta les polítiques de lluita municipal contra el canvi climàtic que s'estan portant a terme des del món local i que tenen la seva concreció en les estratègies de mitigació i adaptació del Pacte dels Alcaldes i les Alcaldesses pel Clima i l'Energia. La taula de debat comptarà amb la presència de la directora executiva del Global Covenant of Mayors for Climate and Energy, Amanda Eichel.
Dilluns, 9 de desembre del 2019
Martí Boada ha visitat la Cimera del Clima aquest cap de setmana
El doctor en Cièn cies Ambientals i Premi Global 500 de les Nacions Unides ha estat aquest cap de setmana a la Cimera del Clima de Madrid, on ha visitat tant la Zona Blava, la més oficial, com la Zona Verda, on s'hi celebren activitats paral·leles i més festives. Boada, que ha assistit a la majoria de Cimeres, explica no està del tot d'acord amb la declaració de l'emergència climàtica, si aquesta no va acompanyada de mesures dràstiques i urgents, ja que si no és així es corre el risc de banalitzar el terme i la declaració perd força i pot arribar a perdre credibilitat.
Divendres, 6 de desembre del 2019
El Bellver - La Calma, del Parc Natural del Montseny, rep el premi Europarc Star d'equipament sostenible
El Bellver-La Calma és una antiga masia situada al municipi de Tagamanent, al Pla de la Calma, que després d'una restauració duta a terme per la Diputació de Barcelona, fa les funcions de restaurant i de punt d'informació del Parc Natural del Montseny, així com en la organització d'activitats per conèixer l'entorn.
Següent pàgina 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10    Pàgina anterior