Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Article d'Opini

Dimarts, 1 de març del 2011

SIEU, School for Intelligent Energy Use: Fomentant el bon ús de l'energia des dels centres educatius

SIEU és un projecte europeu dins del marc del programa Intelligent Energy Europe, i compta amb la col·laboració d'11 representants de 9 Estats Membres de la Unió Europea. Ecoserveis és el representant de Catalunya a SIEU.
L’objectiu és fomentar l’estalvi energètic donant el protagonisme als alumnes dels centres de cicles formatius, que es converteixen en executors dels projectes a realitzar per a empreses o administracions públiques. La metodologia a seguir és l’anomenada ‘Storyline’ que es porta realitzant amb èxit a Holanda des de fa uns anys.

 -  -  <br />  <br />

El projecte SIEU es va iniciar l’any 2009 i actualment es troba a la seva fase final. Al llarg d’aquest dos anys, diversos centres d’educació d’arreu de Catalunya han participat i han aplicat la metodologia ‘Storyline’. Els alumnes actuen com a consultors i treballen sobre un encàrrec que una empresa o entitat, qui actua com a client, els hi ofereix.A partir d’aquest moment els alumnes busquen informació, s’assessoren i parlen amb experts en energia i elaboren una memòria per presentar a l’empresa o entitat. El projecte conclou amb un acte en el qual els estudiants presenten les seves recomanacions als clients.

A partir de la iniciativa del projecte els alumnes contacten amb el món real oferint respostes envers la sostenibilitat energètica de forma creativa i interactiva, el que els hi aporta nous coneixements i experiències per al seu futur, tant a nivell personal com laboral.

Els projectes realitzats i les escoles i entitats que han participat es poden consultar a la web del projecte: www.sieu.info

 -  -  <br />  <br />

Comparteix aquest article

Eco PDF e-mail Twitter Facebook

Un article de...

 -  -  -
Ecoserveis
Ecoserveis, referents en cultura energètica