Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Article d'Opini�

Divendres, 30 de setembre del 2022

Congrés Bioeconomia, Innovació i Tecnologia: El paper de la bioeconomia per acabar amb la dependència de recursos fòssils

El centre tecnològic Eurecat ha subratllat la importància de la bioeconomia per acabar amb la dependència de recursos fòssils i de matèries primeres de tercers, amb motiu de la seva participació en la primera edició del Congrés BIT, que aquesta setmana ha estat el punt de trobada d'empreses, startups i centres de recerca que lideren el futur de la bioeconomia catalana per transformar el sector primari i agroindustrial.

El paper de la bioeconomia en l’evolució cap a nous paradigmes productius que promoguin l’ús sostenible de recursos biològics “tindrà un paper fonamental per acabar amb la dependència de recursos fòssils o de les matèries primeres de tercers països”, alhora que “permetrà generar oportunitats per al desenvolupament socioeconòmic i laboral”, destaca el director de Desenvolupament Cientificotecnològic d’Eurecat i gerent d’Eurecat Lleida, Gabriel Anzaldi.

Segons Gabriel Anzaldi, “Lleida, i Catalunya, compten amb grans actius per impulsar el lideratge del país en la bioeconomia”, perquè es “disposa del coneixement, la capacitat sectorial i la voluntat emprenedora per aconseguir-ho”. En aquest respecte, remarca, “l’enfocament obert i col·laboratiu de la iniciativa impulsada des del territori reforça el seu potencial com a pol de referència”.

D’altra banda, en aquesta mateixa sessió temàtica, la cap de la Línia de Residus i Economia Circular de la Unitat de Residus, Energia i Impacte Ambiental d’Eurecat, Sandra Meca, ha donat a conèixer dos projectes innovadors. Al panell de projectes R+D+I per a la valorització de recursos líquids, s’ha presentat el projecte SOLIEVA de recuperació de compostos d’interès i aigua de les basses d’evaporació de la indústria de l’oliva de taula per a la seva valorització; i al panell de projectes per a la valorització de recursos sòlids, el projecte HEREWEAR que consisteix en la producció tèxtil a partir de materials de base biològica.

“La bioeconomia circular és de gran importància per a l’aprofitament de matèria i energia dels residus orgànics”, destaca la coordinadora de Recerca de l’Àrea de Sostenibilitat d’Eurecat, Irene Jubany. En aquest sentit, Irene Jubany ha donat a conèixer les tecnologies de piròlisi i gasificació que desenvolupa Eurecat en una taula rodona sobre bioeconomia i agroalimentació en el marc del 5è Fòrum Agroalimentari, celebrat també a Lleida aquest divendres.




 


Comparteix aquest article

Eco PDF e-mail Twitter Facebook