Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Article d'Opini�

Dissabte, 10 de novembre del 2012

FICMA: Una cita imprescindible per alimentar els nostres coneixements i les nostres ànimes

Aquest novembre es celebra l'edició número dinou del Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient de Barcelona, un festival necessari tant en cultura cinematogràfica com en educació ambiental, i que te uns objectius molts concrets: generar des del cinema un canvi positiu a la societat, i que el terme medi ambient sigui una paraula propera i -sobretot- simpàtica, ja que sempre que es parla de medi ambient es fa en termes negatius associant-ho a problemes , crisis i catàstrofes. L'espectador que entra a les sales del cinema s'adona que ell és la solució al medi ambient, que en les seves mans està la possibilitat de posar fi a tanta problemàtica i, el més important, pren consciència que ell és medi ambient, que forma part de la natura i depèn directament de la terra.
Barcelona alberga des fa casi 20 anys el primer Festival de Cinema internacional de cinema ambiental més antic del planeta. Un Festival que en els seus inicis pocs entenien i es relegava el seu interès per als ecologistas. Avui en dia però, és un important punt d'encontre de comunicadors audiovisuals en la seva majoria que informen, sensibilitzen, formen i eduquen a la població sobre altres maneres de fer que conserven l'harmonia entre l'home, la terra i tot en el que ella habita. Un Festival que ha traspassat fronteres i s'ha convertit en un referent internacional col•laborant en molts d'altres esdeveniments similars arreu del món. Per les edicions del FICMA han passat personalitats compromeses des de Martin Sheen a Yan Arthus Bertrand, o des de Daryl Hannah a Goldie Hawn, per posar noms ben "glamorousos" i internacionals i on es poden veure les últimes estrenes cinematogràfiques que parlen sobre temes ambientals.

Arribar a l'UB és per a nosaltres molt important
El FICMA aquest any dona un pas més en educació ambiental i passa a celebrar el cor del Festival a la Universitat de Barcelona per crear nou públic i perquè te en compte que aquest públic és el qui el dia de demà prendrà les decisions del nostre futur.
Els estudiants de l'UB tindran un participació activa en el Festival i s'ha creat el Premi UNIFICMA que decidirà per part d'un grup d'alumnes quina és per a ells la millor producció.
Arribar a l'UB és per a nosaltres molt important. Fer arribar aquests continguts a un públic jove i no només oferir el coneixement sinó la via de com comunicar-los per a nosaltres és fonamental.

Més info: www.ficma.com


Comparteix aquest article

Eco PDF e-mail Twitter Facebook

Un article de...

 - ub.edu -  -
Jaume Gil
director del FICMA, Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient

Enllaços

Web del FICMA