Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Article d'Opini�

Dimecres, 9 de març del 2011

Encoman-ho!

La recent campanya tck tck tck, tot i no aconseguir, estrictament, allò que es proposava, va demostrar que 15 milions de persones van estar disposades a dedicar uns minuts de temps per registrar-se al web i sumar-se a una iniciativa per demanar accions per mitigar el canvi climàtic. El nombre d'organitzacions, empreses i persones particulars posant en pràctica milers de petites idees, ja és gran, però cal que ho sigui molt més per arribar a una "massa crítica" que provoqui que el fenomen de la sostenibilitat no quedi limitat a unes quantes entitats o persones conscienciades, sinó que impregni tot el nostre model de societat.
Per aconseguir aquest objectiu és crucial encomanar l'entusiasme per actuar en favor del medi ambient. Organitzar un coffee morning és divertit i permet obtenir fons per a una causa ambiental . Muntar un videofòrum amb una pel•lícula inspiradora pot esperonar la sensibilitat dels nostres coneguts, igual com participar en família en les anomenades "vigílies" o accions simbòliques d'activisme ambiental . Podem organitzar un taller per compartir com hem après a fer pa o ensenyar receptes de neteja casolanes que ens funcionen. Podem convidar els nostres amics a una visita guiada per mostrar les reformes amb què hem eco-rehabilitat casa nostra, o planejar amb ells una excursió ecoturística de proximitat en la qual conèixer el paratge natural que ens envolta.

Podem recomanar aquell pagès o artesà local que tant ens agrada, explicar als altres com hem reduït la nostra factura d'aigua gràcies als criteris de la xerojardineria, o compartir com ens ho fem per separar 5 fraccions de brossa per al reciclatge en una cuina microscòpica.

Una recent enquesta realitzada a habitants de la ciutat de Barcelona informa que hi ha un 47 % de la població que actua com a ciutadans "compromesos" amb els gestos ambientals. Compartir les petites decisions personals, fugint de l'alliçonament, pot encomanar el compromís per construir una societat més justa i realment sostenible. L'experiència de primera mà i l'entusiasme d'algú proper potser poden fer més que mil campanyes: passa-ho!

Comparteix aquest article

Eco PDF e-mail Twitter Facebook

Un article de...

 -  -  -
CADS
Consell Assessor per el Desenvolpament Sostenible