Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Diumenge, 20 de maig del 2018

Vilafranca del Penedès guanya el concurs de reciclatge el Contenidor d'Or

Vilafranca del Penedès guanya el concurs organitzat per Ecovidrio, el Contenidor d'Or, per haver estat la ciutat que més ha incrementat el seu reciclatge de vidre en 6 mesos. La ciutat serà premiada amb el finançament d'un projecte sostenible de ciutat.
Malgrat cada mes hi hagi hagut una guanyadora diferent, Vilafranca del Penedès ha estat la guantadora del total del concurs. Al llarg dels últims sis mesos, ha augmentat la seva taxa de recollida de vidre un 24,73 % respectes els mateixos sis mesos de l’any anterior.

El premi és de 20.000 euros per al finançament d'un projecte de caire social pel municipi. Així doncs, Vilafranca destinarà els diners a l’ampliació de l’alberg de Càritas, que dóna servei de residència temporal a persones adultes en situació d'exclusió els ciutadans de Vilafranca del Penedèsveuran realitzat un projecte de sostenibilitat pel municipi.

La segona població amb un major increment ha estat Rubí, amb un 11,36 %, i la tercera Granollers, amb un 11,19 % on de moment hi estarà instal·lat el Contenidor d'Or durant tot l'abril, ja que ha estat la ciutat guanyadora d'aquest últim mes. En total, la capital del Vallès Oriental ha guanyat tres dels sis mesos que durava el concurs: abril, novembre i gener. 

Des del novembre de 2017 i fins el passat mes d'abril, 12 ciutats catalanes han concursat per incrementar el reciclatge de vidre. Vilafranca del Penedès, Rubí, Girona, Badalona, Viladecans, Tarragona, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Lleida, El Prat de Llobregat i Vilanova i la Geltrú i Granollers. Amb tot, no totes han aconseguit l'objectiu del concurs: augmentar el reciclatge de vidre respecte el mateix període de l'any passat. De fet, de les 12 ciutats participants, només 5 han incrementat el percentatge: Vilafranca del Penedès, guanyadora del concurs, Rubí i Granollers, al podi, Viladecans, que l'ha incrementat un 4,09 % respecte el 2017, i Sant Boi del Llobregat, un 1,66%. 

Article: MónSOStenible
Font: Ecovidrio

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook