Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimarts, 23 de novembre del 2010

Viladecans crea un centre de gestió de la fauna amb la col·laboració del Zoo de Barcelona

Viladecans posarà en marxa, el 2011, el Centre de Gestió de Fauna de la Pineda del Remolar, a tocar de la platja del municipi. L'Ajuntament ha signat avui un conveni amb el Zoo de Barcelona perquè aquest organisme assessori la posada en funcionament del centre i formi part de les entitats ambientalistes que hi tinguin cabuda. El parc zoològic hi traslladarà alguns dels projectes de conservació d'espècies que realitza, com els del fartet i la tortuga de rierol, animals endèmics autòctons d'aquesta zona del Delta del Llobregat. A més, realitzarà accions d'educació ambiental centrades en els valors naturals metropolitans, com les que ja duu a terme a Barcelona amb més de 20.000 joves cada any.
La Pineda del Remolar és un espai de gran valor natural a tocar de l'aeroport. Els terrenys són propietat d'AENA, que els va expropiar el 2005 per l'ampliació de l'aeroport, i n'ha cedit a l'Ajuntament el seu ús i la inversió per a la creació del centre. El cor del projecte serà l'edifici de Can Casanovas i els dos complexos de piscines adjacents, actualment en procés de reforma. Les instal·lacions oferiran espais per al treball de conservació d'espècies, recerca i educació ambiental. El president del Zoo de Barcelona, Ignasi Cardelús, ha assegurat que "és un luxe tenir un lloc tan a prop de Barcelona en què la natura s'ha conservat així i que és idoni per a la preservació de la biodiversitat, que és un element essencial per al futur de l'economia". Cardelús ha posat el Zoo de Londres com a exemple de l'estratègia dels parcs zoològics de "crear fora de la ciutat instal·lacions adients per a la realització d'activitats complementàries i que poden, fins i tot, ser visitats pels ciutadans".

Per la seva part, l'alcalde Carles Ruiz ha explicat que "el centre de gestió de fauna es planteja com a un espai d'acollida, una plataforma, per a diferents projectes i entitats que treballin en la divulgació dels seus valors naturals i la generació d'uns usos adients amb l'entorn".

 

Article: MónSOStenible
Font: Ajuntament de Viladecans

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook