Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dijous, 17 de març del 2011

Urbanisme suspèn la planta de biomassa de Cassà de la Selva

La comissió d'Urbanisme de Girona va suspendre ahir la planta de biomassa d'estella forestal de Cassà de la Selva. El motiu és d'adaptació al planejament, ja que segons el director general d'Urbanisme, Pere Solà, veuen bé "tant el projecte com la ubicació que han triat, prop d'una zona industrial". El problema és que cal modificar el planejament urbanístic, de manera que els terrenys passin de ser sòl rústic a ser sòl urbà i es prevegi el vial d'accés a la planta. Aquest és un tràmit que ara haurà de fer l'Ajuntament de Cassà abans de poder aprovar la planta.
Solà es va referir també a dos casos polèmics arran de sentències judicials. Un va ser la sentència del Tribunal Suprem que invalida el pla parcial del sector industrial de la carretera de Vilajuïga a Roses, amb la demanda d'entitats ecologistes. Solà va explicar que el Suprem considera que faltava saber el motiu pel qual es canviava l'ús del sòl, i Urbanisme enviarà al tribunal un document en què justifica que "ara és impossible executar legalment la sentència". Defensa que, un any abans que es
publiqués, ja s'havia aprovat el nou POUM, que regulava urbanísticament tot el municipi. Pel que fa a Forallac, la comissió va aprovar el pla especial de la subestació d'Endesa a Forallac, on hi ha també una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que diu que l'emplaçament no és correcte urbanísticament. Amb el pla especial, Solà considera que es complirà la sentència, ja que l'aprovarà el conseller i és una figura que permet aquestes instal·lacions.
Article: Josep Ferrer

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook