Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Diumenge, 8 de desembre del 2019

Unes 500.000 persones van participar dissabte 6 de desembre a la manifestació pel clima de Madrid

Mig milió de persones van participar dissabte 6 de desembre a la manifestació pel clima que es va celebrar a Madrid coincidint amb la celebració de la Cimera del Clima que te lloc aquests dies a la capital española. La jove activista Greta Thunberg, que va participar en una roda de premsa prèvia a la manifestació, també havia de participar a la marxa, però finalment no va ser possible per qüestions de seguretat, i va anar directament a l'escenari previst per al final, des d'on va llegir el manifest.
 -  -  <br />  <br />


La manifestació pel clima va començar a les 6 de la tarda a la plaça Atocha i des d'allà va anar discorrent per l'Avinguda del Prado fins a Colón, passant per davant de les seus de diferents ministeris. Les consignes que es cridaven a la capçalera de la marxa volien unir España amb Xile, on s'havia de celebrar la Cimera i els actes paral·lels i la manifestació, i Madrid amb Santiago, on també va tenir lloc una marxa pel clima.

 -  -  <br />  <br />


La marxa pel clima, impulksada per Fridays for Future España, Extinction Rebellion, Alianza por el Clima, Alianza per l'Emergencia Climática, 2020, Cimera dels Pobles, i Societat Civil per l'Acció Climàtica amb el suport de diverses organitzacions internacionals, va aplegar entre 300.000 i 500.000 persones de totes les edats. Hi havia gent jove, però - a diferència de les marxes pel clima que han tingut lloc al llarg d'aquest any a Barcelona, també hi havia gent de mitjana edat i moltes persones grans que clamaven un futur pels seus nets i netes.,
Article: Míriam Viaplana / Madrid

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook