Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dilluns, 6 de juny del 2011

Una marxa antinuclear amb cinc mil persones marca la celebració del Dia del Medi Ambient a Barcelona

La manifestació antinuclear d'aquest diumenge ha marcat la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient a la capital de Catalunya. La marxa, que ha comptat amb la participació d'unes cinc mil persones, ha començat al Pla de Palau i ha anat fins al Paral·lel, on ha finalitzat davant la seu d'Endesa, companyia elèctrica propietària també de centrals nuclears. Les entitats convocants, prop d'un centenar, han demanat uncalendari de tancament de les nuclears a Catalunya i a l'Estat Espanyol, la no renovació del permís d'explotació de la nuclear d'Ascó, l'abandonament definitiu del procés d'ubicació de magatzem de residus nuclears (MTC), i l'elaboració d'un pla de transcisió energètica accelerada cap a les energies renovables.
Les reivindicacions de les entitats convocant a la manifestació antinuclear són:

- un calendari de tancament urgent de les centrals nuclears que encara funcionen a Catalunya i l'Estat

- que no es concedeixi la renovació de permís d'explotació de la central nuclear d'Ascó

- que s'abandoni definitivament el procés d'ubicació del Magatzem Temporal Centralitzat de residus radioactius

- que després de decidir el calendari de tancament, s'obri un procés de participació pública per tal de decidir com abordar la gestió dels residus radioactius que les centrals nuclears de l'Estat han deixat al llarg dels seus anys de funcionament

- que s'elabori una estratègia per a una transició energètica accelerada envers un sistema elèctric fonamentat en l'estalvi, l'eficiència i tecnologies de generació basades al 100% en fonts renovables.

Article: MónSOStenible
Font: monSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook