Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dijous, 19 d'octubre del 2023

Una trentena de persones voluntàries han retirat esquers de pesca abandonats i brossa acumulada de la presa de Cavallers, a la Vall de Boí

El baix nivell en que es troba la presa de Cavallers, a la Vall de Boí, ha permès que una trentena de persones voluntàries procedents del Club de Pesca Ambiental, l'Associació de Pesca Esportiva de la Vall de Boí, l'Associació Implica,l' IES del Pont de Suert i personal de la Generalitat hagi pogut retirar residus de pesca i brossa acumulada en el fons d'aques embassament. La iniciativa de la neteja ha estat de l'Associació de Pesca Ambiental que amb la coordinació del voluntariat de l'Associació Implica i l'Associació de Pesca Esportiva de la Vall de Boí, el Departament d'Acció Climàtica ha organitzat una jornada per retirar material de pesca i altres residus abandonats a la presa de Cavallers.
Una trentena de voluntaris han retirat del fons de la presa de Cavallers 500 metres de fil de pescar, 8 ploms, 3 culleretes, 2 peixos artificials, 1 boia, 1 vinil i 1 canya. A banda d'aquests arts de pesca, també han tret deixalles com ara dues sabates, 15 m de corda, ferralla, fustes, plàstics desfets i ampolles

Aquesta actuació sense precedents s'ha pogut dur a terme aprofitant les obres de millora del cabal ecològic de la presa de Cavallers, a l'Alta Ribargorça, que està desenvolupant l'empresa Endesa i que impliquen el manteniment fins a finals d'octubre d'un volum baix d'aigua a la presa. Aquesta situació ha permès organitzar una jornada de voluntariat de neteja i retirada, principalment, de material i esquers de pesca abandonats a la presa. La presa de Cavallers està ubicada al terme municipal de la Vall de Boí, a l'Alta Ribagorça, a la zona perifèrica del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Els treballs de millora del cabal ecològic que es van fer durant el mes de setembre són importants per a la conservació dels hàbitats i espècies que viuen aigües avall.

La jornada ha estat una iniciativa del Club de Pesca Ambiental, i tot el voluntariat ha estat organitzat per l'Associació Implica, amb la participació també de voluntaris procedents dels cicles formatius i de natura de l'IES del Pont de Suert.

Cada peça de brossa de pesca trobada ha estat netejada, mesurada, pesada i classificada. La contaminació ambiental per la pèrdua d’aparells de pesca és poc coneguda i la implicació del sector en la neteja és fonamental.

 

 


Article: MónSOStenible
Font: ACAAR

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook

Imatges

Informació relacionada