Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimecres, 18 de maig del 2011

Una proposta del Grup Socialista al Parlament demana el tancament immediat de l'abocador de Palautordera, al Vallès Oriental

Jordi Terrades, diputat del Grup Parlamentari Socialista, i Miquel Iceta, com a portaveu del grup socialista al Parlament de Catalunya, han presentat avui una proposta de resolució per instar al Govern de la Generalitat al tancament i restauració paisatgística de l'abocador de Les Valls, i suspendre qualsevol activitat del dipòsit de residus en aquest indret. Jordi Terrades ha declarat, en aquest sentit, que "la proposta només demana el compliment del conveni: L'abocador s'ha de tancar immediatament, i alhora s'han d'emprendre les tasques de restauració del paisatge".
El dipòsit controlat de residus de Les Valls de Santa Maria de Palautordera està funcionant des del 18 de febrer de 1993, en que la Junta de Residus deCatalunya en va autoritzar el seu  funcionament. El volum net del dipòsit autoritzat conforme l'autorització ambiental és 4 milions de m3, mentre que segons els informes de l‘empresa explotadora de l'abocador el volum ja es de 5.377.573, un 34,44% superior al volum autoritzat. D'altra banda en el conveni de col·laboració entre ambdues administracions, en el que es varen establir les bases i instruments necessaris pel tancament s'estimava en data no més llunyana del 31 de desembre de 2010.

No obstant, enlloc d'iniciar els treballs de clausura de restauració paisatgística, el conseller de Territori i Sostenibilitat, el 21 de febrer de 2011 va dictar una resolució no substancial de l'autorització ambiental que permetia allargar la vida útil de l'abocador.

Jordi Terrades ha censurat l'actuació del Departament de Territori i Sostenibilitat i l'Agència de Residus de Catalunya i va explicar que "el Departament incompleix el conveni en tots els sentits, primer per que s'ha superat el termini màxim de temps pactat, i segon per que s'excedeix el volum màxim del dipòsit de la pròpia autorització ambiental. I aquests són
canvis molt importants que no es poden canviar amb una modificació no
substancial".
Article: MónSOStenible
Font: PSC

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook