Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimarts, 3 de desembre del 2019

Una pregunta sobre plàstics d'un sol ús, feta des de Barcelona, marca la trucada número 100.000 al telèfon d'informació europea Europe Direct

Una pregunta sobre la normativa europea per als plàstics d'un sol ús realitzada per Isabel Zunino, que treballa en una empresa de menjar a domicili a Barcelona, ha estat la consulta número 100.000 al telèfon d'informació Europe Direct aquest 2019. Per marcar aquesta xifra l'autora de la consulta ha estat convidada a viatjar a Brussel·les i avui visita el Centre de Contacte Europe Direct i es reuniria amb la directora general de Comunicació de la Comissió Europea, Pia Ahrenkilde Hansen.
El Centre de Contacte Europe Direct és un canal de la Comissió Europea per a escoltar i atendre els dubtes dels ciutadans. Establert l'any 2000 i amb seu a Brussel·les, aquest centre respon preguntes sobre la UE per telèfon o correu electrònic en les 24 llengües oficials. El nombre anual de consultes ha augmentat més d'un 10% entre 2018 i 2019 i s'espera que acabi l'any amb més de 120.000 qüestions ateses. En temes com ara el Brèxit hi ha hagut un augment encara més important i es preveu que aquestes consultes arribaran a les 5.000 el 2019, quatre vegades més que el 2018. El servei d'atenció telefònica i per correu electrònic es completa amb una xarxa de punts Europe Direct al territori que organitzen activitats divulgatives i ofereixen assessorament i informació de manera presencial.

Més informació sobre el servei Europe Direct

Més informació sobre els punts Europe Direct a Catalunya i les Illes Balears

Article: MónSOStenible
Font: CE

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook