Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dilluns, 26 de febrer del 2018

Aula d'Educació Ambiental a Sant Vicenç dels Horts

El Parc del Pi Gros de Sant Vicenç dels Horts comptarà a partir d'ara amb una Aula d'Educació Ambiental, promoguda per l'Àrea Metropolitanana de Barcelona (AMB), l'Ajuntament i diverses entitats educatives del municipi. Es tracta d'un espai de suport a les activitats educatives i lúdiques relacionades amb el medi ambient, dirigides a escoles, famílies i obertes a tot el públic. Amb aquesta, ja són dues les aules d'educació ambiental establertes al Baix Llobregat, i la quarta en el conjunt de xarxes de parcs.
L'objectiu principal d'aquestes aules és centralitzar totes les propostes en un mateix espai d'educació ambiental i tenir un lloc físic on la gent pugui realitzar activitats ambientals i propostes sostenibles

La seva ubicació dins dels parcs és el que els dóna valor, ja que es relacionen en un mateix lloc la ciutat, les persones i el medi natural. D'aquesta manera, es reforcen els vincles i la pertinença de les persones al seu entorn, i els parcs formen part de la vida quotidiana de la gent, fins al punt que es considerin fonamentals alhora de fer educació ambiental. Aquest és el quart espai recuperat per aquesta finalitat, juntament amb les aules dels parcs de la Fontsanta (Esplugues de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern), de Can Solei i Ca l'Arnús (Badalona), i la de la platja del litoral (Sant Adrià del Besòs). Aquests equipaments s'afegeixen a d'altres ja existents relacionats amb l'educació ambiental i vinculats a parcs metropolitans com la Masia del Jardí Botànic Històric o la Casa Natura, a tocar del parc Pinetons de Ripollet.

La nova Aula al Parc del Pi Gros es va inaugurar diumenge al matí en un acte amb l'alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich; Alejandro Aparicio, regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts; Jordi Bordanove, coordinador de Serveis de Promoció i Conservació d’Espai Públic de l’AMB. i el director de Serveis d'Espai Públic de l'AMB, Xavier Segura.

Aymerich va descriure aquest nou espai com a “puntal”, pel que fa a la sensibilització pel medi ambient a Sant Vicenç dels Horts: “L’aula significa un punt més pel que fa a l’educació ambiental, sent conscients de la sort que tenim de tenir el parc del Pi Gros i també tota la zona del riu”, va afegir. En aquest sentit, l’alcaldessa va posar en relleu la importància de promocionar espais com l’aula ambiental, per demostrar “l’estima pel poble i redescobrir el seu valor”. Xavier Segura, per la seva banda, va destacar que l’aula serveix per promoure la sensibilització ciutadana i que es tracta d’un punt per connectar amb la natura. En aquesta línia, Jordi Bordanove va posar en valor la proximitat dels espais verds urbans, ja que més d’un milió de persones tenen un parc metropolità a 15 minuts caminant des de casa seva. Va afegir que aquestes aules representen un paraigua de totes les activitats educatives que ja es realitzen als parcs.

L'evolució i millora de la Xarxa de Parcs de l'AMB ha provocat una naturalització molt important de l'entorn urbà, esdevenint espais verds plens de biodiversitat enmig d'un entorn densament edificat i urbanitzat. Aquest fet és clau per entendre l'essència de les aules d'educació ambiental, que tenen una funció social basada en el reconeixement, valor i respecte de la biodiversitat i el medi ambient per part de la ciutadania. Així doncs, aquestes aules consoliden l'essència de la xarxa de parcs de l'AMB com a espais vivencials, d'experimentació i aprenentatge entorn del respecte cap al medi ambient i la sostenibilitat. “El parc el tenim al bell mig de la ciutat i és una espai forestal amb una gran diversitat d’espècies, tant d’ocells com d’animals terrestres, i volem potenciar que la gent conegui molt més el seu espai natural i a partir d’aquí el cuidi molt millor”, va explicar Aparicio. 

 

Article: MónSOStenible
Font: AMB

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook