Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dissabte, 18 de maig del 2019

Un milió d'espècies es troben en perill d'extinció segons un informe de la ONU sobre biodiversitat

Els científics de l'ONU encarregats d'elaborar l'informe observen la necessitat de realitzar un canvi substancial en el model econòmic per evitar la desaparició d'un milió d'espècies animals i vegetals.El document evidencia el deteriorament de la biodiversitat i el perill del model econòmic actual per la vida d'aquest milió d'espècies.
 -  -  <br />  <br />
 

Un informe de Greenpeace alerta que les poblacions d'abelles van disminuir a Europa un 25% en 20 anys (1995-2005). Els EEUU han inclòs set espècies d'abelles en la categoria de "risc d'extinció. L'ús massiu de pesticides tòxics és un desl factors del descens d'aquests insectes. Gràcies al seu paper en la pol·linització de les plantes, les abelles són una espècie gairebé imprescindible, segons els experts, per a la reproducció de la vida,

La Plataforma Intergovernamental Científico-Normativa sobre Diversitat Biològica i Serveis dels Ecosistemes
 (IPBES, per les seves sigles en anglès), que és un organisme independent impulsat per l’ONU, acaba de publicar un Informe d’Avaluació Global que evidencia el deteriorament de la biodiversitat i del perill del model econòmic actual per la vida d’un milió d’espècies animals i vegetals.

L’estudi científic de 1.800 pàgines és el primer que mostra l’estat de la biodiversitat amb una visió global des de 2005, en el qual han treballat 400 persones expertes de 50 països.

L’informe identifica els cinc fenòmens impulsors directes dels canvis en la naturalesa amb un major impacte relatiu global. Enumerats per ordre de major a menor impacte:

  • Els canvis en l’ús de la terra i el mar.
  • L’explotació dels organismes, ja siguin animals o vegetals.
  • El canvi climàtic. Sobre el canvi climàtic, l’informe posa de relleu que és el fenomen impulsor el qual el seu impacte creix a major velocitat.
  • La contaminació, l’informe considera molt important l’augment de generació de residus plàstics, entre altres.
  • I per últim, les espècies invasores.
Molts dels experts que han treballat en l’elaboració de l’Informe assenyalen que la situació és insostenible i si no es prenen mesures que impliquin canvis substancials en els models de producció i consum actuals, el deteriorament de la biodiversitat no només tindrà un efecte ambiental, també afectarà a l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible establerts de l’ONU a l’Agenda 2030.

Article: MónSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook