Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dilluns, 7 de gener del 2019

Un Camí de Santiago més net i amb menys residus

El reciclatge de residus i envasos dels caminants de Santiago ha crescut un 28% respecte l'any passat. En cinc mesos, de juny a octubre, s'han recollit i reciclat 248 tones d?envasos. En aquests cperiode de temps, els caminants han deixat al camí 68.759 kg d?envasos de plàstic, llaunes i tetrabrics, i 179.335 kg d' envasos de paper i cartró.

“Caminante no hay camino, se hace camino al andar”
Són paruales del poeta Antonio Machado, una frase que coneixen bé les persones que han recorregut el Camí de Santiago, també conegut com Camí de Sant Jaume. Un pas d’història, cultura i tradició que atrau cada any milers de caminants. 
A banda del seu caràcter espiritual, el Camí de Santiago travessa paisatges naturals únics, un entorn natural que cal preservar. Per això, Ecoembes, juntament amb les administracions locals, ha impulsat aquest estiu la nova edició de Camino del Reciclaje, la tercera des que va començar la iniciativa el 2015. Enguany, el projecte s’ha centrat en les zones dell Camí Francès, el Camí del Nord i el Camí Portuguès, en el seu pas per Castella i Lleó, Galícia, Astúries i la Rioja.

La iniciativa ha permès el reciclatge de 248 tones d’envasos només entre els mesos de juny i octubre, una xifra que suposa un augment del 28% respecte el mateix període de l’any passat. En dades concretes d’Ecoembes, els caminants van dipositar 68.759 kg d’envasos de plàstic, llaunes i tetrabrics, i 179.335 kg pel que fa a envasos de paper i cartró.

El paper clau dels ecoalbergs i els hospitalers
Per fer-ho possible, més de 400 albergs s’han afegit al projecte, equipant els seus establiments amb punts de reciclatge i recursos de sobre medi ambient i economia circular, així com consells d’ús i guies per reciclar correctament i viure de manera més sostenible. En aquest sentit, s’han repartit unes 165.000 bosses reutilitzables entre els caminants i peregrins, juntament ambun mosquetó per penjar-les de la motxilla i guardar els residus durant el viatge, per poder-los reciclar en arribar als albergs, evitant així la contaminació de l’entorn natural.

L’èxit de l’edició es deu també a la implicació dels hospitalers i caminants, que s’han implicat activament en el reciclatge de residus, però també en l’estalvi d’aigua i llum en els albergs. Per reconèixer la implicació dels albergs, un “peregrí misterós” s’ha passejat per tots ells per ser testimoni dels canvis i progressos del projecte, i premiar per sorteig una de les mesusres de sostenibilitat emprades. Enguany, el premi ha estat per l’alberg Gil en Reliegos, a León, un petit guardó que serveix per incentivar la participació dels establiments i el compromís amb la preservació del medi natural del Camí de Santiago.
 

Article: MónSOStenible
Font: Ecoembes

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook