Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dijous, 1 de juliol del 2010

El Dia Lliure de Bosses de Plàstic es celebra enguany a una vintena de països

El dissabte 3 de juliol es celebrarà de nou el Dia Català Lliure de Bosses de Plàstic, una celebració que va instaurar fa dos anys la Fundació Catalana per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable, junt amb ajuntaments, gremis, entitats, empreses de tota Catalunya i en el context de la campanya Catalunya lliure de bosses. Enguany, la Diada s'ha exportat també fora de Catalunya i a una vintena de països. A Catalunya, l'acte central tindrà lloc a la Plaça de l'Angel i la Plaça Universitat el dissabte 3 de juliol al matí.
En motiu de la presentació dels actes del Dia Català Lliure de Bosses de Plàstic (Barcelona, 1-7-2010) representants de la Fundació per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable, juntament amb membres d'Ecologistes de Catalunya, i de les associacions Gaia i Amics de la Terra, s'han unit per explicar la seva aposta conjunta per un ús responsable dels residus.

En nom de la Fundació Catalana per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable, Anna Peña ha destacat la importància que la iniciativa catalana s'hagi exportat fora de Catalunya, convertint-se així en una Diada Internacional: "Les bosses d'un sol ús és un problema internacional i, per tant, declarem en el Dia Internacional Lliure de Bosses." En aquest sentit, els objectius són: aconseguir reduir de forma efectiva el consum de bosses de plastic, que els governs regulin mesures fiscals i de sensibilització i no es depengui d'acords voluntaris, que  apliquin mesures dissuasòries com l'impost ambiental, i que  la ciutadania, ens locals, entitats i comerç apostin per aquest canvi cultural i ambiental i demanin als seus governs, administracions i sector comerç apostar mesures de prevenció.

Dia Internacional Lliure de Bosses
Pel que fa a les actuacions previstes pel Dia Lliure de Bosses, Catalunya acollirà una setentena d'actes, mentre que a l'Estat Espanyol es faran activitats de sensibilització a Galicia (Ourense), Andalusia (Sevilla), Les IIles Balears  (Mallorca i Eivissa) i a la ciutat de Madrid. A nivell internacional el missatge sobre la necessitat de reduir el consum de bosses de plàstic també arribarà a una vintena de països més d'Europa, Asia, Africa i Amèrica. La llista dels països que s'hi han adherit és: BanglaDesh, França, Cuba, Mexic, Indonesia, Sud-Africa, Tanzania, Dubai, India -Kerala, Kolkata, Delhi, Malasia, Nepal, Filipines, Corea del Sud, Tailandia, Colombia, Argentina, EEUU, Peru, Hongria.    

Catalunya
D'entre les activitats que es fan a Catalunya destaquem la del matí del dissabte 3 de juliol a la Porta de l'Àngel de Barcelona en plenes rebaixes. La proposta, que comença amb una concentració a les 11 del matí a les escales de la Catedral de la ciutat,  on es repartiran samarretes taronges entre els participants, i passa per passejar-se amb total normalitat per la Barcelona comercial amb una bossa al cap, i si algú pregunta, explicar-li el motiu i el lema: "Treu-te la bossa del cap".
La passejada continua fins les 11:50, moment en què els participants s'han de dirigir cap a la Plça Universitat, on conformaran la figura d'una bossa que hi haurà dibuixada al terra. Un cop feta, la figura es desferà i les persones participants es treuran la bossa del cap i la penjaràn a un arbre reciclat.

Altres poblacions i entitats catalanes que organitzen activitats són:  Castellbisbal, Alternativa d'Esquerres per Badia, Consell Insultar de Mallorca, Consell Insular d'Eivissa, Consell Insular de Formentera, Artesa de Lleida, AMBAC (Associació Multiempresarial de la Baixa Cerdanya), Ecoco, la Comissió ecològica de Sarrià, Del Grupo Ciudad Saludable, Cniid, Tiana, Sant Boi, Sant Hilari Sacalm, Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, Diputació de Barcelona, Associació de municipis catalans per a la recollida selectiva porta a porta, Monistrol de Calders, CILMA, Sant Gregori, Mataró, Can Masdeu - PUNT D'INTERACCIÓ DE COLLSEROLA (PIC), Barcelona, Particular, AGavà, Trèvol cooperativa, La Bisbal d'Empordà.   

Per a més informació: http://www.residusiconsum.org
Article: MónSOStenible
Font: Fundació lliure de residus

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook