Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Divendres, 14 de gener del 2022

Tres projectes catalans que contribueixen al Pacte verd europeu recollits en tres documentals

La Representació de la Comissió Europea a Barcelona ha produït tres documentals breus sobre sengles projectes que es duen a terme en diferents punts del territori català i que repercuteixen positivament en la lluita contra el canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat de manera que contribueixen al Pacte verd europeu, la principal prioritat de la Comissió von der Leyen. El primer dels documentals, publicat aquesta setmana es titula «El pa de Mestral. Blat de proximitat», i és sobre un projecte de producció de blat de proximitat que s'està duent a terme a Santa Coloma de Queralt (Conca de Barberà). El segon vídeo és sobre l'arribada del llop als Pirineus catalans i la solució que s?hi està aplicant, i el tercer sobre l'eficiència energètica dels edificis del Pirineu de Lleida a través de l'experiència de l'escola pública de Llavorsí en el projecte europeu Forest4local.

Aquest dijous 13 de gener la Comissió ha publicat el primer dels vídeos, titulat «El pa de Mestral. Blat de proximitat», un projecte que s’està duent a terme a Santa Coloma de Queralt (Conca de Barberà) i que és un bon exemple de l’estratègia «Del camp a taula» de la Comissió Europea encaminada a obtenir un sistema alimentari més just, saludable i sostenible. El projecte del pa de Mestral vol posar en contacte els pagesos que conreen blat i els forners per recuperar un blat de proximitat que permeti als forners elaborar un pa que compleixi els seus estàndards de qualitat.Imatge del vídeo «El pa de Mestral. Blat de proximitat» Podeu veure i descarregar-vos el vídeo aquí.

Xavier Pàmies, forner de Reus; Jaume Sendra, pagès; Josep Maria Compte, moliner; i Albert Domingo, responsable d’Innovació Tecnològica de la Generalitat de Catalunya són els protagonistes d’aquest documental. Tots ells participen en el projecte del pa de Mestral amb l’objectiu promoure el desenvolupament rural i revitalitzar el territori a través de la producció d’un pa de qualitat i de proximitat. A més, la Unió Europea ha cofinançat amb el Fons europeu de desenvolupament regional (FEDER) i a través del consorci LEADER de Desenvolupament Rural del Camp el projecte del Museu de la Farinera per valoritzar el producte de proximitat i el paisatge del cereal.

El dijous 20 de gener es publicarà el vídeo sobre l’arribada del llop als Pirineus catalans i la solució que s’hi està aplicant per permetre la convivència del depredador amb l’activitat ramadera de la zona a través d’un projecte europeu que promou la formació dels desapareguts “gossos de guarda”, que protegeixen els ramats dels atacs del llop.

Finalment, el dijous 27 de gener es presentarà el darrer dels tres vídeos, centrat en la implicació dels alumnes de primària de l’escola pública de Llavorsí en el projecte europeu Forest4local, que té l’objectiu de fomentar l’eficiència energètica de 26 edificis públics del Pirineu lleidatà, entre els quals hi ha la mateixa escola, amb biomassa procedent dels bosco
 

Article: MónSOStenible
Font: UE

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook