Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dissabte, 21 de gener del 2023

Darrer cap de setmana per visitar Toquem Fusta al Museu del Disseny de Barcelona, una exposició que reivindica la fusta com a material clau

L'exposició "Toquem fusta" es pot visitar fins aquest diumenge 22 de gener al Museu del Disseny de Barcelona com a part integrant de la conferència anual de l'Institut Forestal Europeu, organisme que va designar Barcelona com a Capital Europea del Bosc aquest any 2022. Darrera d'aquest projecte que posa el focus en la fusta i el paper clau que ha tingut -i te- com a material clau al servei de l'evolució cultural humana i que es mostra a través de l'exposició i del llibre hi trobem el doctor en Ciències Ambientals Martí Boada i la fins fa poc directora del Museu del Disseny Pilar Vélez que han dirigit el projecte i comissarien l'exposició.
 -  -  <br />  <br />


L'exposició "Toquem fusta" es pot vositar al Museu del Disseny de Barcelona del 8 de novembre del 2022 fins el 22 de gener del 2023

L'ús de la fusta és l'epicentre d'aquesta mostra que recorre el paper com a material clau al llarg de la història. Un recorregut per objectes de fusta al llarg del temps fins arribar fins avui, un moment clau en què la fusta s'està recuperant, ja que és un material sostenible i fonamental a l'economia circular que ha de frenar la crisi mediambiental actual.

La mostra està plantejada des de l’òptica del disseny, fixa l’atenció en els objectes de fusta que al llarg del temps han significat un punt d’inflexió en la vida humana fins arribar al segle XXI. En les darreres dècades, després d’una etapa de substitució de la fusta per altres materials en diversos terrenys, s’està recuperant i es potencia el disseny i l’arquitectura en fusta com a eina clau per a poder mantenir la qualitat de vida del planeta, i aturar la crisi mediambiental actual.

 "Toquem fusta" s'estructura en tres àmbits:

- l'arbre, com a model inspirador de la bioeconomia circular
- fusta: disseny i sostenibilitat
- bioeconomia i sostenibilitat

L’exposició forma part del programa de la conferència anual de l’European Forest Institute, que ha designat Barcelona Capital Europea del Bosc 2022.

 
 -  -  <br />  <br />


Tant l'exposició com el llibre "Toquem fusta", editat per Blume en català, castellà i anglès,  presenten una àmplia visió històrica de la fusta com a material des de l'antiguitat fins a l'actualitat dedicant un gran àmbit a les aplicacions actuals de la fusta (disseny aplicat a la construcció, automòbils, aeronàutica, tèxtils, acústica, salut, energia...), en pro de la sostenibilitat del planeta i com a fonament de la bioeconomia circular. 

  
 -  -  <br />  <br />Article: MónSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook