Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Divendres, 29 de març del 2024

Semblances entre l'horticultura medieval i l'ecològica a l'hort del Monestir de Pedralbes

Per conèixer de manera experiencial les tècniques de l'agricultura medieval i els paral·lelismes amb l'agricultura ecològica contemporània, el Monestir de Pedralbes de Barcelona organitza un taller el dissabte 27 d'abril al matí. És tracta d'una activitat per aprendre com era l'alimentació a l'edat mitjana i experimentar amb els cinc sentits un ecosistema en què tots els organismes vius que hi són presents contribueixen a generar un equilibri. Durant la visita s'explicarà el projecte de recuperació de l'hort i es faran diverses tasques de manteniment amb l'ajuda de les persones assistents.
 -  -  <br />  <br />

El taller d'aquest mes d'abril tindrà lloc el dissabte 27 a partir de les 10:30h del matí. Es faran farcellets amb unques, morritort i julivert, es tastaran faves tendres acabades de collir, i s'elaborarà una julivertada, una recepta medieval de salsa feta amb julivert

L'any 2017 el Museu del Monestir va iniciar un projecte per recuperar l'ús original d'aquest espai, amb l'objectiu de reconstruir un hort de quatre parcel·les tal com podia haver estat durant l'edat mitjana. Per aquest motiu no inclou les espècies que van arribar des d'Amèrica a Europa després del 1492. 

La recuperació de l'hort des d'una perspectiva històrica ha comportat un exhaustiu estudi per determinar les espècies que s'hi havien de sembrar. Per fer-ho, es van consultar els documents medievals custodiats a l'arxiu del mateix Monestir i els tractats agrícoles de l'època on es recullen les espècies i les tècniques de cultiu durant l'edat mitjana.
Article: MónSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook