Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Diumenge, 5 de juliol del 2020

Som Energia finança una instal·lació fotovoltaica per un projecte social a Mallorca

La cooperativa d'energia verda Som Energia ha finançat la instal·lació d'un sistema de producció fotovoltaic a l'associació mallorquina Can Gazà que lluita contra l'exclusió social. L'entitat podrà reduir en un 23% anual la factura elèctrica, cosa que li permetrà destinar més recursos a la funció social i assistencial per a les persones sense llar.

 -  -  <br />  <br />


La instal·lació solar fotovoltaica de 5,4Wp de potència permet una producció de 9.200 KWh/any. De forma experimental s'han incorporat diferents tecnologies com per exemple mòduls bifacials capaços d'aprofitar el sol que reben a la part del darrera. "A banda d'un estalvi del 23% anual de la factura d'electricitat a l'entitat li permetrà tenir menys dependència a l'hora de comprar energia a la xarxa i podrà dedicar més diners a la seva finalitat social", explica Duran.

El projecte ha tingut un cost de 13.612 euros i ha estat finançat amb el fons del donatiu voluntari de Som Energia, una aportació que, de forma voluntària, s'inclou a la factura de la llum i consisteix en donar a la cooperativa 0,01 euros per KWh utilitzat. A les famílies els suposa de mitjana un increment de 3 euros mensuals a la seva factura.
El de Can Gazà és el segon projecte que Som Energia finança amb l'objectiu de reduir els efectes de la pobresa energètica. El primer va ser l'any 2018 amb una instal·lació fotovoltaica a Lleida.

El Grup Local de Mallorca de Som Energia compta amb 2.200 socis i uns 3.000 clients. "Des de la nostra constitució el 2011 hem mantingut un creixement estable al llarg dels anys", afirma Alexandre Duran qui confia en "poder arribar a més gent oferint la qualitat del nostre servei".
Article: MónSOStenible
Font: Josep Ferrer

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook