Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimecres, 9 de febrer del 2011

La cooperativa d'energies renovables "Som Energia" es presenta a Catalunya

Després de la seva constitució a Girona el desembre del 2010, la cooperativa d'energies renovables "Som Energia" està fent presentacions a tot el territori català per a explicar el projecte de primera ma i captar socis d'arreu de Catalunya. Aquest mes de febrer ja ha fet presentacions a Olot (la Garrotxa), i a Premià de Mar (el Maresme), i avui es presenta a Barcelona en una taula rodona organitzada per l'Aula Ambiental de la Sagrada Família i que porta per nom "Energies renovables: la ciutadania passa a l'acció". A la xerrada d'avui la seguiran una altra a Reus el 17 de febrer, una altra a la seu de l'UPC, també a Barcelona, el 24 de gener, i la darrera del mes que es farà a Vidreres el 25 de febrer.
Xerrades de presentació que "Som Energia" te programades per aquest mes de febrer
• Barcelona (Sagrada Família)
Dimecres 9 de febrer a les 19h.
c/Lepant, 281-283.
Organitza l'Aula Ambiental de la Sagrada Família. (www.aulambiental.org)
Participació a la taula-rodona "Energies renovables: la ciutadania passa a l'acció"
• Reus
Dijous 17 de febrer a les 19h.
Plaça de les Aigües, 2.
Organitza l'Espai d'Informació Ambiental de Reus (www.reus.cat/medi_ambient)
• Barcelona (UPC)
Dijous 24 de febrer a les 12.15h.
ETSEIB. Avda.Diagonal, 647.
• Vidreres
Divendres 25 de febrer a les 21.30h.
Sala d'Actes de l'Ajuntament de Vidreres. c/ Girona, 3.
Organitza l'entitat cultural Vitraris (http://vitraris.blogspot.com/)

'Som Energia', la primera cooperativa d'energies renovables de Catalunya

El passat mes de desembre del 2010 es va constituir 'Som Energia', la primera cooperativa d'energies renovables de Catalunya, que te per objectiu oferir energia verda a particulars, amb un cost similar al preu estipulat per kw/h de la tarifa actual, i desenvolupar projectes per a la seva producció. De fet, vol contribuir des de la ciutadania, a "canviar el model energètic actual".

"'Som Energia" compta amb més de 300 socis de Catalunya però també de l'estat espanyol i aposta perquè la iniciativa parteixi des de la ciutadania. Malgrat que la iniciativa ha sorgit a Girona, i que compta amb una bona part d'associats de les comarques gironines, també vol fer-se extensiva a tot Catalunya i a la resta de l'Estat Espanyol.

Acte de constitució i objectius
La primera cooperativa d'energies renovables de Catalunya es va fundar el passat mes de desembre (11-12-2010) a Girona amb l'objectiu de contribuir a 'canviar el model energètic actual'. L'acte de constitució va comptar amb 150 persones i va explicar la intenció de la cooperativa que en sis mesos els socis puguin tenir assegurada que l'energia domèstica que consumeixin prové exclusivament de fonts renovables.

Els socis aporten un capital social inicial de 100 €, reemborsables si surten de la cooperativa, i poden invertir en projectes de producció a petita escala i que assegurin rendiment econòmic.

Malgrat que la iniciativa ha sorgit a Girona, i que compta amb una bona part d'associats de les comarques gironines, també vol fer-se extensiva a tot Catalunya i a la resta de l'Estat Espanyol. En aquest sentit, qualsevol persona pot participar de "Som Energia" independentment del seu lloc de residència.

El portaveu de l'ens, Toni Márquez, explica que volen començar a comercialitzar energia renovable a partir del setembre del 2011 i que en produiran quan comptin amb instal•lacions pròpies per fer-ho.

Article: MónSOStenible
Font: Som Energia

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook