Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dilluns, 21 de desembre del 2020

Som Energia edita una guia sobre l'autoproducció d'energia en blocs de pisos

La cooperativa Som Energia ha publicat una Guia Pràctica sobre l'autoproducció d'energia en blocs de pisos amb l'objectiu de fomentar la instal?lació de plaques solars per l'autoconsum en edificis d'habitatges. La publicació, de 69 pàgines i disponible en català, castellà, gallec i euskera, se centra en l'autoproducció col?lectiva comunitària en immobles amb excedents amb compensació simplificada i en xarxa interior, la modalitat que es considera que pot ser més convenient per la majoria dels casos.

La guia es dirigeix "tant a les persones i les comunitats veïnals de blocs d'habitatge que hi estiguin interessades, com a persones i grups que vulguin promoure, difondre i informar sobre aquest tipus d'autoproducció", explica el membre de l'Equip Tècnic de Som Energia, Manel Sastre. Després d'una introducció general "per tal que qualsevol persona no experta pugui endinsar-s'hi", s'explica què és l'autoproducció, quines modalitats hi ha i quines casuístiques tenen les instal·lacions col·lectives en blocs de pisos. En una segona part es detallen els passos a seguir per poder dur a terme aquest projecte. La darrera part és una mirada al futur apuntant noves possibilitats que s'obriran dins l'autoproducció i la gestió comunitària de l'energia. La guia inclou també models de contractes i documents preparats per adaptar o utilitzar directament.

La cooperativa d'energia renovable, junt amb els seus Grups Locals, promou les compres col·lectives de plaques fotovoltaiques en cases amb teulada pròpia. Fins ara ja s'han fet més de 800 instal·lacions i se'n preveuen unes 500 més en els pròxims mesos.


 

Article: Josep Ferrer
Font: Som Energia

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook