Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Diumenge, 11 d'agost del 2019

Segons un estudi d'Apolda, a Catalunya, les persones més conscienciades amb el reciclatge a la llar són les separades

Un estudi sociològic elaborat per l'Institut Apolda per Ecoembes, revela que les persones separades són les que estan més conscienciades amb el reciclatge a la llar a Catalunya. L'estudi posa de manifest que el 92,5% de les persones separades a Catalunya assegura tenir diferents espais a la llar destinats a la separació dels residus, i que l'hàbit de reciclar es porta a terme per un 83,4% dels catalans, que compten amb una mitjana de 3,6 cubs per dur a terme aquesta tasca, trencant així amb el mite que és difícil reciclar per la manca d'espai a casa.
Segons l'estudi, les llars catalanes tenen una mitjana de 3,6 cubs per poder reciclar, una dada que augmenta respecte a l'any anterior, trencant així amb el mite que és difícil reciclar per la falta d'espai a casa.  -  -  <br />  <br />
Segons l'estudi, les llars catalanes tenen una mitjana de 3,6 cubs per poder reciclar, una dada que augmenta respecte a l'any anterior, trencant així amb el mite que és difícil reciclar per la falta d'espai a casa.
 

L'estudi indica que les persones de Catalunya estan cada vegada més conscienciades amb la cura del medi ambient i que això és una realitat que es veu reflectida en accions com la separació de residus per al seu posterior reciclatge. Prova d'això és que, segons l ' "Estudi d'hàbits de reciclatge" elaborat per l'Institut Apolda per Ecoembes, l'organització mediambiental sense ànim de lucre que coordina el reciclatge d'envasos a Espanya, el 81% dels andalusos declara disposar d'un espai a casa per dipositar els envasos a la galleda groc (envasos de plàstic, llaunes i brics).

En concret, les llars catalanes tenen una mitjana de 3,6 cubs per poder reciclar, una dada que augmenta respecte a l'any anterior, trencant així amb el mite que és difícil reciclar per la falta d'espai a casa. De fet, segons es desprèn d'aquest informe, els recicladors afirmen que separar els residus és una tasca important "tot i que no tothom ho faci" i que "reciclar bé els envasos és motiu d'orgull com a ciutadà".

Pel que fa als gèneres, els que més reciclen són els homes. En concret, un 85,2% dels homes catalans assegura tenir a les seves llars més d'un espai a casa per separar i llençar els residus, i un d'ells destinat al contenidor groc. Per la seva banda, les dones es troben uns punts per sota amb un 81,7%. A nivell nacional aquesta xifra s'iguala, aconseguint el 79,9% en el cas de les dones i un 79,7% en el cas dels homes.

Pel que fa a la franja d'edat, l'exemple en matèria de reciclatge el donen les persones de més de 55 anys (86,7%), mentre que els joves entre 16 i 24 anys es troben a la cua amb un 77,4% de recicladors habitual.

Segons l'estudi, el 92,5% de les persones separades catalanes es declara recicladora A aquest grup li segueixen les persones amb parella estable (91,4%) i les persones vidues(89,6%)

Els resultats conclouen que la societat catalana cada vegada té menys dubtes a l'hora de dipositar els residus en el contenidor adequat. Així, el 80,2% afirma associar i tirar sempre al contenidor groc les ampolles, pots o garrafes de plàstic i el 71,3% en el cas dels brics. Les terrines o gots de iogurt de plàstic (70,3%) i les borses, embolcalls i paper film de plàstic (65,5%) són altres dels envasos que més es relacionen i dipositen en aquest contenidor. Per la seva banda, els aerosols (31,2%) i els tubs de pasta de dents (41,7%) són els que menys s'associen amb el contenidor groc i, per tant, els que menys es reciclen.


Ecoembes


Ecoembes (www.ecoembes.com) és l'entitat sense ànim de lucre que gestiona la recuperació i el reciclatge dels envasos de plàstic, les llaunes i els brics (contenidor groc) i els envasos de cartró i paper (contenidor blau) en tota Espanya.

En 2018, es van reciclar més de 1,4 milions de tones d'envasos lleugers i envasos de cartró i paper en tot el territori nacional, arribant a una taxa de reciclatge de 78,8%. Gràcies a aquest percentatge, es van obtenir nombrosos beneficis ambientals, com evitar l'emissió de 1,6 milions de tones de CO2 a l'atmosfera o estalviar 6,2 milions de MWh. Així mateix, es van estalviar 20,3 milions de metres cúbics d'aigua.Article: MónSOStenible
Font: Estudi d'Apolda per Ecoembes

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook