Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimarts, 22 de maig del 2018

Se celebra el primer BioBlitz metropolità

Per primera vegada, els 35 municipis organitzadors de la Jugatecambiental s'han posat d'acord per fer activitats simultànies arreu dels parcs metropolitans. En motiu de la celebració del Dia Mundial de la Biodiversitat, que se celebra avui 22 de maig, durant aquest cap de setmana s'han organitzar diverses activitats ambientals, entre elles un taller de natura per determinar la biodiversitat de l'àrea metropolitana.
 -  -  <br />  <br />
 

Les Jugatecambientals són espais familiars on compartir jocs i experiments sobre l'entorn natural dels nostres parcs i platges metropolitans, una manera de fer educació ambiental, a través de jocs sostenibles. Més de 35 punts de referència arreu de la regió metropolitana on petits i grans han pogut gaudir aquest cap de setmana de la natura que envolta i complementa l'arquitectura urbana que els rodeja. 


Una de les activitats més destacades va ser el recompte d'espècies de fauna i flora que habiten al parc del Litoral, a la desembocadura del riu Besòs. Un cens en què hi van participar més de 1.000 persones, que van viure de primera mà la connexió entre els espais verds urbans, les platges metropoitanes, els cursos fluvials i l'hàbitat de moltes espècies d'ocells i vegetació. 

El BioBlitz metropolità s’emmarca en el Dia Mundial de la Biodiversitat, que se celebra avui, 22 de maig, arreu del planeta. Es tracta d’una activitat de ciència ciutadana amb l’objectiu que la gent visqui en primera persona la feina de treball de camp que realitzen els científics i alhora permeti l’acostament del coneixement científic a la societat de manera fàcil, didàctica i pedagògica a través de l’experimentació. Un aprenentatge que situa les persones al centre d’aquest procés, on els nens i nenes s'hi sentin involucrats itransmetin informació i coneixement que a posteriori sigui molt útil per a investigacions científiques.
Article: MónSOStenible
Font: AMB

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook