Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimarts, 18 de maig del 2010

Sant Joan Despí obligarà als nous aparcaments a tenir endolls per al futur cotxe elèctric

L'Ajuntament de Sant Joan Despí aprova una normativa que preveu la instal·lació d'endolls per a la recàrrega de cotxes elèctrics als aparcaments dels edificis de nova construcció. Segons l'ordenança municipal, els edificis plurifamiliars de nova construcció, amb un nombre de places d'aparcament igual o superior a 5, s'hauran de fer les instal.lacions necessàries per garantir l'accés a un punt de recàrrega per a un potencial vehicle elèctric que estacioni en qualsevol de les esmentades places, procurant que un mínim d'un 20% d'aquests vehicles puguin fer la recàrrega alhora. Igualment, dóna llum verda a un Pla d'Acció per l'Energia Sostenible per reduir, d'aquí al 2020, un 20% les emissions de CO2.
Sant Joan Despí es prepara per al futur. Tal i com va passar amb l'energia solar o amb l'aprofitament de les aigües residuals dels nous edificis, l'Ajuntament acaba d'aprovar una normativa que obligarà a que els nous aparcaments que es construeixin a la ciutat comptin amb endolls destinats a la recàrrega del futur cotxe elèctric, que en els propers anys serà una realitat. La norma va ser aprovada per unanimitat de tots els grups polítics (PSC, ICV-EUiA, CiU, PP i ERC).

Reduir la contaminació i estalviar energia
D'altra banda, l'Ajuntament també ha aprovat el Pla d'Acció per l'Energia Sostenible (PAES), un document que recull 21 accions que serviran per acomplir l'objectiu de reduir les emissions dels gasos d'efectes hivernacle en un 20 % d'aquí fins al 2020. Sant Joan Despí va adquirir aquest compromís l'any passat amb l'adhesió al conegut com Pacte d'alcaldes i alcaldesses, una iniciativa de la Unió Europea que cerca la complicitat i implicació directa dels municipis per aconseguir un creixement més sostenible.

El PAES impulsarà accions per reduir el consum en àmbits on l'Ajuntament té una competència directa: equipaments municipals, enllumenat públic i semàfors, flota de vehicles i transport públic ... amb el repte, a més, de superar l'objectiu de reducció del 20% i intentar arribar a una disminució del 35% de gasos contaminants. El Pla, a més, es compromet a posar en marxa mesures que redueixin les emissions en altres sectors com el domèstic, el tractament de residus o els serveis. Tot amb la intenció de reduir l'any una mitjana de 26.670 tones de CO2.

Article: MónSOStenible
Font: Ajuntament de Sant Joan Despí

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook