Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Diumenge, 10 de febrer del 2019

Sabers populars i llibertat d'expressió aplega 700 persones a Balaguer en suport a Josep Pàmies

Unes 700 persones han participat aquest diumenge a l'acte de suport a Josep Pàmies i la Dolça Revolució "Sabers populars i llibertat d'expressió". Ponents de luxe com la doctora en Salut pública Teresa Forcades, el doctor en Ciències Ambientals Martí Boada i el pagès i ex-coordinador nacional d'Unió de Pagesos Pep Riera, han participat a la Taula de Debat organitzada al teatre de Balaguer i en el que també hi ha participat la cantant Lidia Pujol, entre d'altres. Pàmies torna així a la ciutat de Balaguer on el passat octubre feia una conferència que li va comportar una sanció del departament de Salut de la Generalitat.
Teresa Forcades, Martí Boada, Pep Riera i Josep Pàmies -  -  <br />  <br />
Teresa Forcades, Martí Boada, Pep Riera i Josep Pàmies
 

A dintre el teatre, Teresa Forcades, Martí Boada i Pep Riera s'han assegut a la taula al costat de Josep Pàmies per mostrar el seu punt de vista, personal i científic sobre els poders de les plantes i les herbes que a través del saber popular han arribat fins a nosaltres. Uns sabers que en Josep Pàmies porta anys explicant i difonen, però que des de fa un temps li està sent vetat, primer pel sector mèdic i oficialista i,després també per les institucions.

A fora el teatre, gent comprant llibres d'en Josep Pàmies on explica precisament el que ell ha après a través del saber popular d'aquí i d'allà, un saber lligat a la terra i a la gent que la viu i la coneix.

Aquest ha estat un acte difícil de fer ja que darrerament Josep Pàmies està veient com se li tanquen les portes i com es deneguen permisos per celebrar actes en el que ell hi ha de participar. Per això, que el teatre de Balaguer l'hagi acollit i que persones acreditades dins de l'àmbit científic i de la pagesia com Teresa Forcades, Martí Boada i Pep Riera l'hagin acompanyat ha estat tot un respir en aquests dies en que fins i tot ha vist com, el passat novembre, tancaven lel seu compte personal de Facebook on s'hi aplegaven 330.000 persones seguidores

Josep Pàmies reivindica el "dret a la llibertat d'expressió com a base d'un estat de dret", des que el departament de Salut li va imposar una sanció de 600.001 euros per haver organitzar una conferència a Balaguer el passat 14 d'octubre en la qual s'exposava la "cura" de l'autisme amb clorit de sodi, una substància prohibida amb finalitat mèdica. Segons Salut, Pàmies promocionava el producte MMS, declarat medicament il·legal i prohibit des del 2010 per l'Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris. Des d'aleshores Pàmies i el moviement La Dolça Revolució demana el suport tant de la ciutadania com de persones científiques acreditades com són les que l'han acompanyat aquest diumenge en aquest nou acte a Balaguer.
Article: M.V./ MónSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook