Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Diumenge, 24 de març del 2024

Rural(ment) s'estrena treballant el benestar emocional de la pagesia amb la música

La primera sessió de Rural(ment) per treballar el benestar emocional de la pagesia ha començat aquest caminar coincidint amb el primer dia de Mercat del Ram de Vic, però amb l'objectiu de portar l'experiència a altres indrets del territori. A través de la música i d'un acompanyament de tipus sistèmic, Rural(ment) busca obrir la caixa emocional de la pagesia. sense defugir les múltiples problemàtiques que afecten al sector, i que de fet van emergint de forma espontània al llarg de la sessió, es va construint un relat positiu i amable de la pagesia. D'aquí que, com a complement de qui s'enfila al tractor i va a tallar la carretera, Rural(ment) neix amb l'objectiu de «mirar cap endavant» i fer-ho de forma creativa. Es tracta d'una proposta creativa i disruptiva que recull el treball dels dos primers anys de Talaia Pagesa, buscant resposta als reptes de la pagesia catalana a través del diàleg i la reflexió pausada.
La pagesia que ha participat en la primera sessió d'aquest divendres a l'Institut del Teatre de Vic fa una valoració positiva d'aquesta innovadora experiència 

De la mà de Cèlia Clotes, especialista en acompanyament sistèmic al món rural, i Jonaina Salvador, artista-soprano i creadora del mètode terapèutic NSR, la sessió, que ha durat gairebé quatre hores, s'ha fet curta a les pageses i pagesos participants, segons han explicat en la valoració final. Tots ells marxaven sorpresos de la iniciativa, atès que hi participaven sense experiència prèvia: «Aquest petit viatge cap al nostre interior, sortint de la zona de comfort que és el món laboral, ha estat molt gratificant», resumia al final de la sessió Toni Juclà, un dels pagesos participants.

Neus Monllor i Dirk Madriles, dues de les persones inspiradores de la Talaia Pagesa, han obert la jornada explicant com s'ha arribat a Rural(ment). «Som una pagesia amb veu, però amb diverses tonalitats», ha dit Monllor. «Aquest és un camí de llarg recorregut que acabem de començar», ha afegit.

Madriles ha posat en valor el paper de la música a l'hora de «negociar amb nosaltres mateixes per afrontar les incerteses que se'ns venen al davant». Ha destacat que si bé la pagesia es mou en sector amb molta vocació, moltes vegades també es mou en un ambient molt hostil, que genera moltes inseguretats. I si bé reuneix moltes realitats, també moltes d'elles són compartides. 

 


Article: MónSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook

Imatges

Enllaços

Talaia Pagesa

Informació relacionada

Dijous, 21 de març del 2024
Rural(ment), una eina per afavorir el benestar emocional de la pagesia