Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dilluns, 26 de novembre del 2018

Renovar la roba de manera sostenible

En el marc de la Setmana Europea sense Residus, l'Ajuntament de Barcelona ha impulsat una campanya per bescanviar peces de roba i generar consciència sobre el consum tèxtil de la nostra societat i les conseqüències que provoca el seu sistema.

La roba que ja no fas servir pot continuar sent un recurs. Tots i totes podem participar en la construcció d’un món més sostenible i què millor que començar prenent consciència sobre la quantitat de roba que tenim, l’ús que en fem i la nova vida que pot tenir en mans d’altres persones.
Amb aquesta filosofia ha sorgit la iniciativa del Renova la teva roba per a fomentar el consum responsable, la sostenibilitat i la prevenció de residus en l’ús de la roba entre les persones joves, de 12 a 35 anys a través de l’intercanvi de roba. Aquesta iniciativa tindrà lloc a entitats i equipaments de joves de la ciutat i vol demostrar que la moda sostenible pot ser una realitat.

Com funciona?

Tria entre els espais d'intercanvi que trobaràs per tot Barcelona aquesta edició i porta-hi la teva roba. A canvi, et donaran Renoves amb la puntuació i normativa corresponent, que després podràs intercanviar per la roba que més t'agradi, a qualsevol punt de la xarxa. 


Es poden portar un màxim de 10 peces de roba. Però compte! No s’accepten més de 2 jaquetes o abrics. La roba ha d’estar en bon estat, no pot tenir forats, descosits ni taques i ha d’estar neta. Només es pot donar roba de vestir, no s’agafen sabates, roba interior ni de la llar. D’altra banda, durant els dies d’intercanvi els participants es poden emportar fins a 10 peces de roba, exceptuant jaquetes i abrics, que només es poden agafar un màxim de 2.  En el cas de roba de nadons també hi ha les mateixes limitacions.ROBA JOVE PER INTERCANVIAR
VALOR EN RENOVES
Samarretes i complements
1
Jerseis, camises i jaquetes fines
2
Pantalons, vestits, faldilles, roba de vestir, conjunts
3
Jaquetes grans i abrics (màxim 2)
5


Article: MónSOStenible
Font: Ajuntament de Barcelona

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook