Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dissabte, 20 d'abril del 2019

Rebel·lió Extinció fa una acció a plaça Catalunya i les Rambles de Barcelona per Setmana Santa

El recentment creat Rebel·lió Extinció ha començat la Setmana Santa treien la Terra en processó per la Rambla de Barcelona, després d'haver construït amb persones el símbol del moviment a la plaça de Catalunya de la capital catalana.
 -  -  <br />  <br />
 
Rebel·lió Extinció és la vessant catalana del moviment internacional Extintion Rebellion que va néixer l'octubre del 2018 al Regne Unit amb l'objectiu d'influir sobre els governs i les polítiques mediambientals globals mitjançant la resistència pacífica per a minimitzar l'extinció massiva i l'escalfament global

Un centenar de persones es van aplegar dilluns 15 d'abril a la tarda a la plaça Catalunya de Barcelona on van representar el símbol del moviment Rebel·lió Extinció creat a Catalunya fa un mes i que va fer la seva primera acció el 21 de març davant de Catalunya Ràdio amb l'entrega d'una carta adreçada a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals demanant que els mitjans públics informin més i millor sobre la veritable situació del canvi climàtic i la urgència que representa.

Aquest és un moviment internacional sorgit el passat mes d'octubre al Regne Unit que s'ha anat extenenet per diferents països.

De fet, dilluns, es van realitzar diverses accions simultànies a diferents ciutats catalanes, espanyoles i d'Europa. Al matí de dilluns, Rebel·lió Extinció de Madrid va fer una acció davant de la planta de Repsol. Altres delegacions del moviment van fer accions el mateix dia a València i d'altres ciutats europees a més de la de Barcelona on, després de representar el síbol del moviment a la plaça Catalunya, van portar la Terra en processó per les Rambles fins la plaça Sant Jaume.

La plaça Sant Jaume és també l'escenari principal de les manifestacions del també recentment creat moviment Friday For Future on cada divendres es manifesten centenars de joves davant el govern de la Generalitat, per reclamar polítiques i accions contundents per aturar el canvi climàtic. Aquest divendres 19 es va fer una nova acció.


Article: Míriam Viaplana

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook

Imatges

Enllaços

Web Extinction Rebellion

Informació relacionada

Dissabte, 14 de març del 2020
El feminisme que reclama la Terra
Dilluns, 22 d'abril del 2019
El Dia de la Terra
Diumenge, 22 d'abril del 2018
La Fira de la Terra canvia d'ubicació aquest any
Dilluns, 4 de febrer del 2013
Montserrat Carulla, Gaudí d'Honor 2013
Dimarts, 3 de maig del 2011
Setmana de la Terra a Abrera
Dilluns, 20 de desembre del 2010
Terra és femení