Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Divendres, 9 de març del 2018

Realitat virtual per conscienciar sobre els efectes del canvi climàtic

The Zone of Hope és una sala de realitat virtual que et trasllada al 2068, per fer un recorregut pel que serà el nostre futur proper si no som capaços de frenar el canvi climàtic. La Casa de les Aigües de Barcelona ha posat en marxa aquesta iniciativa amb la voluntat de conscienciar la població sobre les conseqüències reals de l'escalfament global, i involucrar-la per posar el seu granet de sorra indispensable per minimitzar al màxim els seus efectes.
 -  - Imatge extreta del tràiler oficial <br />  <br />

Autoria: Imatge extreta del tràiler oficial
 


La primera exposició immersiva a Europa, que et fa viure en primera persona les conseqüències del canvi climàtic.

2068, Barcelona sota el nivell del mar, inundada. Amb unes ulleres de tecnologia Immersive extreme, faràs un viatge amb l'oïda, l'olfacte i el tacte, i et mouràs per espais físics com els Pols, on podràs sentir el fred Àrtic, i els deserts on podràs notar l'escalfament del planeta a la teva pell. Un viatge amb característiques del nostre futur proper i records del que va ser la nostra fauna i biodiversitat. Situada al Reial cercle artístic de Barcelona, aquesta és la primera exposició immersiva a Europa, que et fa viure en primera persona les conseqüències del canvi climàtic.

De manera complementària al recorregut per la Barcelona inundada i el món desolador que es preveu pel 2068 si no canviem els nostres hàbits, el web de The Zone of Hope, ofereix informació sobre què és i què origina el canvi climàtic, i què podem fer per revertir-lo. Així mateix, fa una crida a l'acció per part de la ciutadania i dedica un espai a promeses que han fet els visitants: contractar energia procedent de fonts renovables, reutilitzar i reciclar el màxim possible, reduir el consum de carn o comprar aliments de proximitat, són algunes de les coses que tu ja pots començar a fer, i que d'altres ja estan integrant al seu dia a dia.

El web també té un apartat on pots calcular la teva empremta ecològica en el món, a partir de preguntes com "Quants km fas en transport públic i privat a la setmana? A quina temperatura poses l'aire condicionat a l'estiu, i la calefacció a l'hivern? Quant de temps passes a la dutxa? Si fas recollida selectiva o quantes peces de roba et compres en un mes". Segons les respostes que donis, se't genera un % d'empremta ecològica en cada apartat i l'aplicació et diu allò que estàs fent bé i cal continuar potenciant, i què pots fer per reduir el consum de la resta de coses, amb consells i recursos per a un estil de vida més sostenible.

 -  - Imatge extreta del tràiler oficial <br />  <br />

Autoria: Imatge extreta del tràiler oficial
 


Aïgues de Barcelona, aprofita l'exposició per promocionar-se i donar a conèixer les accions que fa per intentar minimitzar els efectes del canvi climàtic a la ciutat. Tanmateix, The Zone of Hope és una oportunitat real per impregnar-nos d'una bona dosi de realitat i ser conscients de les veritables conseqüències ecològiques i medi ambientals a què ens pot dur el nostre estil de vida actual.

L'entrada general costa uns 14 euros, però si ets client d'AGBAR, tens a la teva disposició fins a 4 entrades gratuïtes (6 en el cas de ser família nombrosa). Si és així, quan entris al recinte només hauràs de mostrar una factura de l'aigua dels últims 4 mesos o el DNI per comprovar el codi postal. L'exposició va començar el 20 de gener d'enguany, i s'allargarà fins el 20 de gener del 2019.

Article: Marta Santisteban
Font: MónSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook