Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dissabte, 28 d'octubre del 2017

Arrenca la prova pilot per regular l'accés amb vehicle privat al Parc Natural del Montseny

L'accés amb vehicles privats al Parc Natural ? Reserva de la Biosfera del Montseny estarà regulat aquest dissabte i diumenge, d'acord amb la posada en marxa de la prova pilot per regular l'afluència de visitants a la vall de Santa Fe de Montseny. La Diputació de Barcelona ofererirà un servei de transport públic gratuït des de l'estació de Renfe de Sant Celoni i també des de Campins fins a la vall de Santa Fe de Montseny. S'ha habilitat una zona d'aparcament per a 500 vehicles a Campins, a l'inici del Parc i es sancionarà als vehicles estacionats fora de de les zones d'aparcament.
 -  -  <br />  <br />

Aquesta actuació, que es repetirà els dies 1, 4 i 5 de novembre, preveu oferir als visitants deixar el seu cotxe en la zona d'aparcament amb capacitat per a 500 vehicles situada a Campins, a l'inici del parc, i des d'aquí, utilitzar el servei públic d'autobús gratuït que la Diputació de Barcelona posa en servei entre les 11.30 h del matí fins a les 16.45 de la tarda, amb una freqüència de 30 minuts i quatre parades: Can Riera de Ciuret, Sant Cristòfol, Can Carbonell i Santa Fe. D'acord amb el càlcul d'aforaments de la carretera BV-5114 realitzat per l'Oficina Tècnica de Planificació i Actuacions en Infraestructures de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona, el nombre de vehicles que pugen a Santa Fe els caps de setmana de tardor entre les 11 i les 14 h és d'uns 250 vehicles/hora.

Aquesta època de l'any es quan el Parc Natural rep el nombre màxim de visitants, fet que provoca problemes de circulació a la carretera BV-5114 així com problemes d'accessibilitat als mateixos veïns de l'espai natural
La vall de Santa Fe i els seus entorns, és una de les zones del Parc Natural del Montseny que més visitants rep ja que és un punt important de lleure, des d'on surten nombrosos itineraris per l'interior del Parc. En aquesta zona, on hi ha un punt d'informació del parc, hi ha tres espais d'aparcament amb capacitat per a 200 vehicles.

Un cop aquestes places d'aparcament estan ocupades, és pràcticament impossible deixar el vehicle privat estacionat correctament. En la majoria dels casos els vehicles es deixen estacionats als vorals de la carretera o a les entrades de camins particulars, dificultant l'òptima circulació.

Transport públic des de l'estació de Renfe de Sant Celoni a Campins
Complementàriament al servei de bus de Campins a Santa Fe, s'estableix una altra línia d'autobús gratuït entre l'estació de Renfe de Sant Celoni fins a la zona d'aparcament de Campins, entre les 11.10 h del matí i les 17.25 h de la tarda, amb una freqüència de 30 minuts.

El vehicle estarà estacionat davant l'estació i la seva sortida està combinada amb l'arribada de trens de mitjana distància, tant en sentit Barcelona com Girona En arribar a Campins, els usuaris hauran de canviar a l'autocar que puja a Santa Fe, que també serà gratuït.

Sancions als vehicles mal estacionats
Els vehicles mal estacionats o estacionats fora de de les zones d'aparcament especialment condicionades al llarg de la carretera BV-5114 i als entorns de la vall de Santa Fe seran sancionats i fins i tot, ser retirats per la grua si dificulten l'accés de persones i altres vehicles correctament estacionats.
Article: MónSOStenible
Font: Diputació de Barcelona

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook