Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimecres, 9 de febrer del 2011

El turisme ecològic al I Fòrum de l'Ecoturisme a Catalunya

La celebració del I Fòrum de l'Ecoturisme es farà durant la primavera d'aquest any amb la intenció de contribuir a consolidar l'ecoturisme al nostre país a través del treball en xarxa entre els agents implicats i a donar-li més visibilitat social. Per aquest motiu, el Fòrum s'adreça tant als professionals del sector (agents públics i privats implicats directament o indirecta en la promoció i el desenvolupament de l'ecoturisme a Catalunya) com a la ciutadania en general.
Amb la voluntat de promoure un desenvolupament econòmic i social innovador, de caràcter local i que posi en valor els recursos naturals i paisatgístics del territori, el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) i la xarxa EcoturCAT -amb la col·laboració de gran part d'agents del sector- preparen la posada en marxa, a partir de la primavera de 2011, del I Fòrum de l'Ecoturisme a Catalunya.

Un congrés com a acte central

El I Fòrum de l'Ecoturisme a Catalunya inclourà un ampli ventall d'activitats. A partir de maig s'endegarà un procés participatiu on-line per debatre, amb la suficient antelació, les principals qüestions que abordarà el congrés de la Xarxa EcoturCAT, previst com a acte central del Fòrum a finals d'octubre. Aquest congrés estarà adreçat, principalment, a professionals del sector, però també inclourà activitats paral·leles per donar a conèixer l'oferta ecoturística del país. D'altra banda, durant tot el període s'organitzaran un seguit de propostes formatives i de treball en xarxa (cursos, tallers, etc.), acompanyades d'iniciatives de promoció dels atractius i de l'oferta ecoturística a Catalunya, mitjançant premis i descomptes destinats al públic en general.

Atesa la gran diversitat d'accions que es preveuen desenvolupar, i per facilitar l'accés a tots aquells que vulguin participar en el Fòrum, s'ha apostat per distribuir les activitats per tot el territori català, en col·laboració amb els agents locals. Fins al moment, diverses institucions públiques i privades s'han mostrat molt interessades en formar part de la proposta, entre les quals destaquen la pròpia Agència Catalana de Turisme, empreses ecoturístiques, diversos parcs naturals, i també governs locals pioners en aquest sector com ara els ajuntaments de Llançà i de la Seu d'Urgell. L'organització d'aquesta iniciativa compta amb el suport d'un comitè científic i un comitè organitzador. El primer, que ha assessorat els primers passos del Fòrum, es va constituir el novembre de l'any passat i està integrat per més d'una vintena d'agents i experts del sector (vegeu més informació). El segon es constituirà properament amb les entitats que col·laboraran en la posada en marxa de la proposta.Article: MónSOStenible
Font: CADS

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook