Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dilluns, 26 d'octubre del 2020

Primer cap de setmana de restriccions d'accés amb vehicle privat als parcs naturals i a espais protegits

Aquest ha estat el primer cap de setmana en que s'han aplicat les mesures de restricció dels accessos en vehicle privat als parcs naturals i al medi natural anunciades dijous i divendres per les presidències de la Diputació de Barcelona i Girona i per la conselleria d'Interior. L'afluència de gent al parc natural del Montseny ha estat, com en les setmanes anteriors, molt i molt important. Tant és així que dissabte a les 12h del migdia ja es trobaven tancats tots els acvcessos i diumenge una hora abans, a les 11h. Diumenge, fins i tot es van habilitar un camp d'herba per tal de facilitar aparcament a més vehicles, superant així les 1045 places de parking gratuït de què disposa el parc entre els diversos punt d'entrada. Tot i l'allau de persones que han acudiot aquest cap de setmana al Montseny i a d'altres espais naturals protegits de Catalunya, les limitacions d'accés han contribuït a reduir les aglomeracions. D'altra banda, també ha calgut recordar la prohibició de consumir aliments i begudes en espais públics a les persones disposades a fer pícnic.
 -  -  <br />  <br />


La regulació d'accessos i les restriccions de vehicles s'han començat a aplicar aquest cap de setmana tant als parcs naturals de les diputacions de Barcelona i de Girona com és el cas del Montseny - a la fotografia -  com als espais naturals protegits que gestiona el departament de Territori i Sostenibilitat de las Generalitat

Les restriccions d’accés a vehicles que s’han implantat aquest cap de setmana als parcs i espais naturals que gestiona el Departament de Territori i Sostenibilitat han funcionat, en general, de forma satisfactòria, tot i que moltes persones visitants al·legaven desconèixer la mesura. Aquestes limitacions s’han produït per evitar aglomeracions que posessin en risc la salut de les persones i no desbordar la capacitat de càrrega del medi natural.

Pel que fa al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, des de mig matí va començar la saturació progressiva a l'eix Olot-Santa Pau (GI-524, del quilòmetre 1 al 10). Quan ja no van quedar places d'aparcament regulat, es van començar  a formar retencions i aparcaments fora de les àrees habilitades. Als vehicles que volien accedir a les àrees de lleure de Can Serra i de Santa Margarida se’ls va fer circular fins al nucli de Santa Pau per esponjar els accessos. En total, es calcula que es va restringir l’aparcament entre 200 i 300 cotxes.

A l’Espai Natural Protegit de l’Alta Garrotxa, al nucli de Sadernes, a Sales de Llierca, (final de la GIV-5231) un cop ple l'aparcament, els vehicles es van desviar des del nucli de Montagut, just al trencant que porta a Sadernes (GIV-5231, PK0). Tot i això, Alguns conductors van aparcar al llarg de la carretera, limitant el pas de vehicles, i als vorals de la pista de Gitarriu.

Al Camp de Tarragona, bona part de les famílies que van accedir als espais naturals es van desplaçar al Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet. Si bé és cert que la pràctica totalitat de les persones visitants duia la mascareta, la majoria portava pícnic, malgrat la prohibició de consumir aliments i begudes en espais públics, expressament senyalitzat en les àrees de lleure de la Font de la Teula, de la Font Negra o Castellfollit, i de Roca de l'Abella, totes a Vimbodí i Poblet.

A la resta de parcs on no es va establir un operatiu coordinat pel CECAT no van sorgir incidències remarcables tret d’algunes aglomeracions a l’accés a Requesens, dins el Paratge Natural d’Interès Nacional de L'Albera.

Article: MónSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook

Imatges

Les 1045 places d'aparcament destinades a vehicles privats que tenen en conjunt els diferents parkings situats a les diferents entrades del parc natiural del Montseny van quedar plenes el dissabte a les 12h del migdia i el diumenge a les 11h del matí. Així l'accés al parc només es va poder fer a peu, en bicileta o autobús entre les 12h i les 15h del dissabte i les 11h i les 14h del diumenge, un cop es van tornar a obrir els aparcaments i, per tant, els accessos. El diumenge, fins i tot es va habilitar una nova zona d'aparcament en un camp que es va habilitar per aquesta finalitat Les 1045 places d'aparcament destinades a vehicles privats que tenen en conjunt els diferents parkings situats a les diferents entrades del parc natiural del Montseny van quedar plenes el dissabte a les 12h del migdia i el diumenge a les 11h del matí. Així l'accés al parc només es va poder fer a peu, en bicileta o autobús entre les 12h i les 15h del dissabte i les 11h i les 14h del diumenge, un cop es van tornar a obrir els aparcaments i, per tant, els accessos. El diumenge, fins i tot es va habilitar una nova zona d'aparcament en un camp que es va habilitar per aquesta finalitat

Informació relacionada

Divendres, 10 de febrer del 2023
La nevada d'aquest dimarts atreu visitants a la muntanya i fa témer una forta afluència de gent al Montseny, pel que es fa una crida a la prudència
Dijous, 22 d'octubre del 2020
L'accés als parcs naturals del Montseny i Sant Llorenç del Munt amb vehicle privat queden restringits al nombre de places d'aparcament
Divendres, 12 de juny del 2020
Es reprèn el servei del Bus Parc als parcs naturals del Montseny i Sant Llorenç del Munt i l'Obac
Dimecres, 19 de juny del 2019
Alliberats a la natura més d'un centenar de tritons del Montseny criats en captivitat a Torreferrussa
Dijous, 2 de novembre del 2017
Santa Fe de Montseny defensa l'accés en transport públic al Parc en una prova pilot superada amb èxit
Dissabte, 28 d'octubre del 2017
Arrenca la prova pilot per regular l'accés amb vehicle privat al Parc Natural del Montseny
Dilluns, 22 de setembre del 2014
Conveni per ampliar el Parc natural del Montseny
Dimecres, 11 de desembre del 2013
El Montseny, més reconegut i més protegit
Dissabte, 30 d'abril del 2011
Canvi Global a les zones supraforestals de l'Alt Montseny (III)