Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimecres, 14 de febrer del 2018

Pacte de Copenhaguen per unes ciutats més saludables i felices per tothom

Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat i Sant Andreu de la Barca participen a la cimera de Copenhague, una trobada que la Xarxa Europea de Ciutats Saludables que l'Organització Mundial de la salut celebra aquests dies a la capital de Dinamarca i que es marca com objectiu adaptar les ciutats pels efectes del canvi climàtic. Per commemorar el 30è aniversari d'aquesta xarxa, els representants han signat la declaració de Copenhaguen, un acord que porta per lema "Ciutats més saludables i més felices per tothom. Una mirada transformadora per societats segures, inclusives, sostenibles i resilients".
 -  - TMB <br />  <br />

Autoria: TMB
 


El document signat planteja quatre objectius clau: renovar la visió política per seguir complint els objectius de la Xarxa; identificar punts de trobada en els quals les ciutats puguin treballar juntes per aconseguir un desenvolupament sostenible; definir formes de diplomàcia en salut i governança multilateral per afrontar desafiaments comuns i reforçar el lideratge de la Xarxa en la conversa global. Amb la signatura d'aquest pacte les ciutats adquireixen el compromís de reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle amb actuacions d'eficiència energètica i relacionades amb les fonts d'energia renovables.

La xarxa de ciutats compta amb representants de 79 ciutats de 32 països i te com a prioritat el foment de la salut i el benestar de la ciutadania tot creant espais de participació, d'intercanvi de coneixements, d'innovació i d'equitat.

Les ciutats participants es comprometen a enfortit el paper de lideratge de la Xarxa a les converses globals en curs sobre les persones, el planeta, la prosperitat, la pau i el desenvolupament sostenible.

La trobada d'alcaldes es marca diversos objectius com ara acordar una visió política renovada que presenti una aspiració compartida per a totes les ciutats, reduint les desigualtats i millorant la salut i el benestar per a tots.

El pacte d'alcaldes manté que el desafiament de la crisi climàtica només es pot abordar amb un plantejament global, integrat, a llarg termini i, sobretot, basat en la participació de la ciutadania.

És per això que s'ha considerat que les ciutats han de liderar l'aplicació de polítiques energètiques sostenibles i cal donar suport als seus esforços.

També s'ha de pactar com les ciutats poden treballar de manera conjunta per respondre als canvis culturals, socials, econòmics i ambientals a les societats, amb la finalitat de fer front i superar els desafiaments actuals per assolir el desenvolupament sostenible, millorar la salut i el benestar per a tots i reduir les desigualtats.

Finalment, cal acordar també com les ciutats poden contribuir a millorar la salut i el benestar de tots a nivell local, nacional, regional i mundial, mitjançant una diplomàcia de salut millorada i noves formes de governació multilateral que respongui a la globalització i treballin coordinades per fer front als desafiaments comuns.

 

Article: M.V.
Font: Ajuntaments

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook