Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimarts, 22 de gener del 2019

Nova flota d'autobusos híbrids a l'Hospitalet del Llobregat

L'AMB ha presentat aquest dilluns ls nous autobusos híbrids que donaran servei al municipi, la nova línia de Metrobús M14, que connectarà amb més freqüència Rambla Marina amb Illa Diagonal (Barcelona), i les millores de la Línia L16, que connecta Pubilla Casas amb la Plaça Cerdà de Barcelona.
Amb aquestes millores, el 24% dels autobusos que circulen pel municipi durant el dia seran híbrids, i el 43% dels autobusos que circulin durant la nit, híbrids i elèctrics, i per tant, menys contaminants i més silenciosos. A aquesta nova flota metropolitana, també s’incorporen al servei de Nitbus del Baix Llobregat 13 vehicles elèctrics nous. D’aquesta manera, el 43% dels autobusos que circulin durant la nit per L’Hospitalet de Llobregat seran sostenibles: el 29% seran elèctrics i el 14% seran híbrids.

 -  -  <br />  <br />
 

Els busos híbrids dièsel-elèctric permeten una reducció de les emissions contaminants entorn del 25% respecte dels dièsel. A més a més redueixen significativament el soroll en els entorns de les parades ja que la seva circulació és en mode elèctric. Els busos elèctrics tenen emissions zero, i un molt baix nivell de soroll, i són especialment valorats per la nit ja que permeten un bon descans dels veïns pels recorreguts on circulen.

“Totes les administracions hem de fer front a la contaminació atmosfèrica, un dels greus problemes actuals de les ciutats. Per això l’AMB té un pla de renovació de flota de gestió indirecta amb autobusos híbrids i elèctrics”, va explicar Antoni Poveda, vicepresident de mobililitat i transport de l'AMB, dilluns durant la presentació. “D’altra banda, seguim millorant l’oferta de transport públic, reduint la freqüència de pas de les línies i fent noves línies que donen resposta a la ciutadania i als eixos de mobilitat de gran demanda”, va afegir.

Article: MónSOStenible
Font: Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB)

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook

Informació relacionada