Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimarts, 31 de gener del 2012

Neu a cotes baixes i fred intens

El Servei Meteorològic de Catalunya informa que de cara als propers dies es preveu una entrada d'aire molt fred que tindrà com a conseqüència una baixada molt destacable de la temperatura, que entre divendres i dissabte assolirà els seus valors més baixos del que portem d'hivern. Les glaçades seran generalitzades, i seran fortes al Pirineu, moderades a la resta de l'interior del país, i febles al litoral. Entre dimecres i dijous s'esperen algunes precipitacions al sud i oest del país, amb una cota de neu que anirà baixant fins els 200 metres. A partir de divendres la temperatura tocarà fons, amb glaçades que fins i tot afectaran al litoral. Amb aquesta predicció, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un Avís de Situació Meteorològica de Risc per neu
 -  - alzinar.com <br />  <br />

Autoria: alzinar.com
 
 

Es manté la previsió per risc d'onada de fred a tota Catalunya a partir de divendres 3 de febrer i amb possibilitat d'avançar-se al dijous


El Servei Meteorològic de Catalunya informa que de cara als propers dies es preveu una entrada d'aire molt fred que tindrà com a conseqüència una baixada molt destacable de la temperatura, que entre divendres i dissabte assolirà els seus valors més baixos del que portem d'hivern. Les glaçades seran generalitzades, i seran fortes al Pirineu, moderades a la resta de l'interior del país, i febles al litoral.

Pel que fa a les precipitacions, avui se n'esperen de febles i disperses a l'extrem nord del país, tot i que seran més importants al vessant nord del Pirineu. La cota de neu voltarà els 1000 metres i baixarà als 800 metres durant la tarda. De tota manera, a l'Empordà la cota podrà baixar puntualment fins els 500 metres, tot i que en aquest sector les precipitacions seran poc destacables. Dimecres al matí arribaran noves precipitacions febles que afectaran el sud i oest del país i que durant la tarda i vespre s'aniran restringint a punts de la meitat sud del litoral i del Prelitoral. La cota de neu anirà baixant progressivament fins a situar-se al voltant dels 600 metres a la tarda. Durant el matí de dijous les precipitacions afectaran de manera aïllada a punts de la meitat sud del litoral i del Prelitoral, però la cota de neu continuarà baixant fins els 200 metres.

Setmana gèlida
Durant els propers dies es preveu una progressiva davallada de la temperatura, que acabarà essent molt acusada i tocarà fons durant el cap de setmana.
A causa de l'aire fred i a l'arribada d'algunes pertorbacions, es podrà tornar a veure neu a cotes baixes.

La previsió indica per dijous possibles nevades lleus a cotes baixes al litoral i prelitoral central i sud
La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat comunica que s'ha actualitzat la situació de Prealerta del Pla especial d'emergències per nevades a Catalunya NEUCAT d'acord amb l'ampliació de la previsió meteorològica emesa pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

S' allarga la situació de risc de nevades fins dijous 2 de febrer i s'incrementa l'afectació geogràfica, que s'estén a l'àrea metropolitana de Barcelona i la comarca del Tarragonès.

Es manté la prealerta del PROCICAT pel risc d'onada de fred.
Els canvis en la previsió afecten al dijous dia 2 de febrer des de la 01.00 de la matinada (nit de dimecres a dijous) i fins les 13.00 h de dijous. Suposen la baixada de la cota de neu fins els 200 m a la matinada de dimecres a dijous, amb precipitacions previstes febles i locals. Les comarques afectades pel risc (moderat) de nevades en aquest període són: el Baix Llobregat, Alt Penedès, Garraf, Baix Penedès, Tarragonès i Alt Camp i Baix Camp.

La previsió de nevades pel dimecres no ha variat i es manté el risc moderat a les comarques de Baix Camp, l'Alt Camp i l'Alt Penedès i el risc baix a la Conca de Barberà.

Aquests valors de risc de nevades són el resultat de combinar el perill (la probabilitat del fenomen meteorològic) amb la vulnerabilitat de cada territori (com pot quedar afectat pel fenomen en qüestió).

Consells bàsics d'autoprotecció pel que fa a la mobilitat:
El Servei Català de Trànsit (SCT) demana que s'extremin al màxim les precaucions en la conducció per les condicions adverses que pot provocar la presència de neu i/o gel a les calçades de la xarxa viària catalana i recorda que cal:
augmentar la prudència en la conducció
moderar la velocitat per millorar l'adherència de les rodes
incrementar la distància de seguretat entre vehicles per tal d'evitar col·lisions
conduir amb suavitat i no realitzar frenades brusques per eludir lliscaments
evitar fer avançaments innecessaris

També estigueu al cas dels Consells d'autoprotecció de la DGPC per fer front tant a casa com a l'exterior davant el risc de nevades i davant el risc de fred.

Seguiu les novetats a través del twitter de la DGPC @emergenciescat Més informació a www.meteo.cat i a les xarxes socials @meteocat i facebook.com/meteocat


Article: MónSOStenible
Font: Servei Meteoròlogic de Catalunya i Protecció Civil

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook