Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dijous, 9 de novembre del 2017

Abandonar l'acord de París és potser l'únic punt del programa electoral que està complint Donald Trump

Coincidint amb el primer aniversari de les eleccions que van escollir Trump com a president dels Estats Units, i amb la celebració de la Cimera del Clima (COOP 23) que està tenint lloc aquesta setmana a Bonn, Naomi Klein presenta a Barcelona el seu llibre "No n'hi ha prou amb dir No". Klein, periodista, escriptora, directora de cinema i activista canadenca, critica durament la política de xoc implementada per Donald Trump i determina la manera de construir una alternativa creïble.
 -  -  <br />  <br />
 

Després d'un any de les eleccions i de l'assumpció del càrrec al gener, Donald Trump només ha complert una de les premises del seu programa electoral: abandonar l'acord de París. D'aquesta manera, el president nord-americà posa de manifest el seu rebuig per a les polítiques mediambientals globals, així com la manca de consciència sobre la situació climàtica urgent que viu el planeta. Naomi Klein, seguint en la línia dels darrers llibres La doctrina del xoc (2007) o Això ho canvia tot (2014), desgrana la realitat mediambiental actual, causada per un capitalisme voraç i pretén aprofundir en les mesures de canvi necessàries per revertir-la. A No n'hi ha prou amb dir No, Klein, que fins ara havia optat per una perspectiva més general, concreta la seva mirada en les polítiques de Trump i en la seva manipulació de les crisis per evadir temes fonamentals.

En el seu pas per Barcelona, la periodista canadenca ha criticat durament les accions de Rajoy sobre Catalunya i ha establert paral·lelismes entre Rajoy i Trump alhora de gestionar les crisis socials o polítiques en benefici propi: ‘'és un exemple clàssic de doctrina del xoc per crear una atmosfera nacional de crisi permanent, que fa que es presti menys atenció a problemes com l'atur. Rajoy fa un canvi conscient del tema i està desviant l'atenció per construir una retòrica d'hipernacionalisme".

 

Article: Marta Santisteban
Font: MónSostenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook