Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dissabte, 6 de maig del 2017

Primera multa a Espanya per la retallada a les energies renovables

El CIADI (Centre Internacional per a l'Arbitratge de Diferències sobre Inversions) ha multat Espanya amb 128 milions d'euros, més interessos, pels perjudicis que la retallada de les primes a les energies renovables va comportar a tres plantes termosolars intal·lades pel fons britànic Eiser Infraestructure. El Govern d'Espanya, per la seva banda, està estudiant si pot recorre la resolució del CIADI i, en qualsevol cas, des del Ministeri d'Energia defensen la reforma elèctrica i recalquen que la decisió del CIADI no es pot extrapolar a d'altres casos ni constituir un precedent vinculant.
Des que va entrar en vigor el nou marc normatiu sobre les renovables, s'han posat una trentena de reclamacions a Espanya per aquest motiu. De moment, aquesta és la primera vegada que un procediment arbitral sobre les conseqüències de la retallada de les renovables dona la raó als inversors, ja que ens els dos arbitratges resolts anteriorment, es va donar la raó a España.

En el cas d' Eiser i de l'inversora Energia Solar Luxembourg, la demanda es va presentar davant el CIADI -organisme depenent del Banc Mundial- el desembre del 2013 i el procés, que es va donar a coneixer a les parts el 4 de maig, es va tancar el 13 d'abril del 2017.

Segons el president de l'Associació Nacional de Productors d'Energia Fotovoltaica, Miguel Angel Martínez Aroca "resulta inaceptable que per una mateixa situació, l'Estat indemnitzi el dany causat als grans inversors internacionals i ordeni la ruïna dels seus nacionals"
Article: MónSOStenible
Font: Agències

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook