Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Divendres, 27 de gener del 2023

Mobilitzacions aquest divendres a Granollers, Sabadell i Terrassa contra el IV Cinturó

Després que el president Pere Aragonès anunciés aquest dijous que ERC acceptava la proposta del PSC de construir la B-40 o IV Cinturó del Vallès per tal de desbloquejar la negociació dels pressupostos de la Generalitat, aquest divendres han sorgit diverses concentracions i mobilitzacions a les tres capitals vallessanes: Granollers, Sabadell i Terrassa. Tot i que les concentracions no han estat convocades per la Plataforma contra el IV Cinturó, aquesta entitat, que ha emès un comunicat explicant el seu posicionament, celebra que hagin sortit aquestes convocatòries.
La Campanya Contra el Quart Cinturó reivindica la necessitat d'eliminar el Quart Cinturó - B40 - Ronda del Vallès de qualsevol negociació de pressupost

Les mobilitzacions convocades a les capitals vallessanes per aquest divendres no són obra de la Campanya Contra el Quart Cinturó com a tal tot i que l'entitat ha expressat la seva satisfacció per les concentracions convocades al territori. La plataforma ha emès aquest divendres al matí un comunicat on qualifica el debat polític dels darrers dies al voltant del IV Cinturó com a escull per a l'aprovació dels pressupostos de "debat mancat de rigor i amb manipulació dels conceptes".

Segons el comunicat "ell suposat debat polític i mediàtic sobre la B40 està mancat de qualsevol tipus d’argumentació, de credibilitat i ple d’elements de desinformació i manipulació" que ha portat a generar "un espai de confusió on pocs saben de què es parla. S’utilitzen diversos noms (B40, ronda Nord Terrassa a Sabadell, ronda del Vallès, Quart Cinturó) per parlar d’una cosa a la qual els diversos interlocutors atribueixen funcions, formes i recorreguts ben diferents i contradictoris ".

La Campanya Contra el Quart Cinturó airma i reitera que "no hi ha res, ni projecte, ni dotació pressupostària ni traspàs de competències" i que "malgrat les diverses mocions aprovades al Parlament, el projecte del Quart Cinturó continua sent poc més que una mera proposta insolvent"

El comunicat continua dient que "al contrari del que han volgut fer empassar a l’opinió pública, el cert és que no hi ha projecte, no hi ha els diners i no hi ha transferència de competències" i aifrma que ni tan sols hi ha un traçat definit. En aquest sentit el comunicat afirma que "és absolutament fals que hi hagi un projecte aprovat que es pugui executar. La redacció del nou estudi informatiu del Quart Cinturó que va adjudicar el Govern de l’estat el 2017 no ha passat encara ni el tràmit d’informació pública. És més, l’expedient ambiental d’aquest estudi va caducar i el procés de redacció i tramitació s’hauria d’iniciar de nou, redactar-lo i seguir tota la tramitació administrativa que podria durar anys i acabaria als jutjats del contenciós".

Un model caduc insostenible al segle XXI

La Plataforma contra el IV Cinturó continua recordant que e
l Quart Cinturó és "un projecte d’una altra època que afectaria els espais naturals, agrícoles i forestals, més ben conservats del Vallès, amb uns valors ecològics, mediambientals, paisatgístics i socials molt grans, i que no podrà mai superar els filtres de l’avaluació ambiental, encara menys en el context de la crisi climàtica i energètica" i que  "la priorització d’aquest projecte vulneraria els objectius del Pla Específic de Mobilitat del Vallès (PEMV), que té com a principals objectius la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle i l’increment d’usuaris a la xarxa de transport col·lectiu."

"Prioritzar el Quart Cinturó, ni que sigui la ronda urbana entre Terrassa i Sabadell , sense haver incrementat abans les dotacions de transport públic, suposen una clara conculcació dels principis del PEMV, de tots els compromisos polítics per la reducció d’emissions i la protecció del medi ambient i de la normativa europea de reducció de les emissions contaminants i de gasos d’efecte hivernacle." acaba dient el comunicat, que anuncia pel proper dimecres 1 de febrer una roda de premsa de la Campanya Contra el Quart Cinturó per ampliar tota la informació.  


Article: MónSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook